Port mode modified in another CLI session, ignoring [no] switchport cmd

Unanswered Question
Sep 14th, 2009

Port mode modified in another CLI session, ignoring [no] switchport cmd

I can't find the meaning of this error message anywhere.

It occurs when doing the following:

Router#conf t

Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z.

Router(config)#int port 20

Router(config-if)#switch

Port-channel20: Port mode modified in another CLI session, ignoring [no] switchport cmd

Router(config-if)#

There is no other CLI session.

If I change the number 20 to 21 I have no problem at all. So I can say:

Router(config)#int port 21

Router(config-if)#switch

And I have no problem.

Also noticed that when I get the error message when configuring port-channel 20, there is the following entry in the log: - A traceback.

Sep 15 04:25:22.556 UTC: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by b609207 onvty0 (10.98.75.4)

Sep 15 04:27:26.032 UTC: %CPU_MONITOR-2-NOT_RUNNING: CPU_MONITOR messages have not been sent for 30 seconds Neutrino pthread, Total CPU utilization: 15.7%, Top 3 processes/pid/CPU/tid/CPU [ios-base 16408 8.0% 8 1.9%] [kernel 1 6.5% 4 2.6%] [udp.proc 16426 0.2% 5 0.1%], Top 3 threads/pid/tid/CPU [kernel 1 4 2.6%] [kernel 1 17 2.5%] [ios-base 16408 8 1.9%]

Sep 15 04:27:26.032 UTC: %CPU_MONITOR-2-NOT_RUNNING_TB: CPU_MONITOR traceback, process/pid/tid: [ios-base 16408 8] = (libc.so+0x2E0F0) ([0:-3]s72033_rp-ipservicesk9-22-dso-b+0xFE6A0) ([23:-10]1+0x90A64) ([0:-3]libc+0x127AC)

Sep 15 04:27:26.628 UTC: %CPU_MONITOR-6-NOT_HEARD: CPU_MONITOR messages have not been heard for 30 seconds [5/0]

Sep 15 04:27:26.804 UTC: %STANDBY-6-STATECHANGE: Vlan101 Group 101 state Standby -> Active

Sep 15 04:27:26.804 UTC: %STANDBY-6-STATECHANGE: Vlan51 Group 51 state Standby -> Active

Sep 15 04:27:26.804 UTC: %STANDBY-6-STATECHANGE: Vlan90 Group 90 state Standby -> Active

Sep 15 04:27:26.804 UTC: %STANDBY-6-STATECHANGE: Vlan217 Group 217 state Standby -> Active

Sep 15 04:27:26.808 UTC: %STANDBY-6-STATECHANGE: Vlan201 Group 201 state Standby -> Active

Sep 15 04:27:26.808 UTC: %STANDBY-6-STATECHANGE: Vlan215 Group 215 state Standby -> Active

Any suggestions / help - much appreciated.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
ktwaddell Mon, 09/14/2009 - 23:41

Hi

Could you please paste the config of both ports 20 & 21

Thanks

Kev

Actions

This Discussion