Create new user in ACE module?

Answered Question
Sep 15th, 2009
User Badges:

I'm trying to create a new user in the Admin context, but can't login with that account after I create it. There must be something simple that I'm missing. Any input is appreciated. Here's what I'm typing to create the user:


username testuser password 5 testpass role Admin domain default-domain


I do a sh run after entering the above and the user appears to have been created properly, but I can't login. I've tried many different username/password combo's so I know I'm not typing it wrong when logging in. Any ideas?

Correct Answer by ciscocsoc about 7 years 7 months ago

Hi Dan,


If you are entering a plaintext password then you need to specify 0 rather than 5 as the password type. If you use 5 then the ACE will be expecting the encrypted version of the password like $1$9/LL7jbQ$.


I thought this problem was fixed in 2.1.3.


HTH


Kind Regards


Cathy

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
huangedmc Tue, 09/15/2009 - 20:51
User Badges:

The command looks correct.

You've confirmed you're using local auth and not AAA against ACS right?

Does the log show you the reason for the failed login sessions?

Correct Answer
ciscocsoc Wed, 09/16/2009 - 02:28
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hi Dan,


If you are entering a plaintext password then you need to specify 0 rather than 5 as the password type. If you use 5 then the ACE will be expecting the encrypted version of the password like $1$9/LL7jbQ$.


I thought this problem was fixed in 2.1.3.


HTH


Kind Regards


Cathy

dan.worstell Wed, 09/16/2009 - 05:20
User Badges:

Cathy,


That was it. Thank you! We're not up to 2.1.3 yet.


Dan

Actions

This Discussion