Problems with RV042 and Dual Wan

Unanswered Question
Sep 16th, 2009

Hi, first of all I would like to apologize for my bad English.



I live in Brazil and just bought a RV042 to my office.
The idea is to have a VPN concentrator (to all external users) and a link fail-over device to the internal users.



I configured the RV042 to my two links (two cable links with DHCP enabled from different ISPs), but there my problem started. :(
My ISP (just one of them) makes MAC check to provide ip address, so, I cloned the MACs of the linux box that used to be my firewall to the interfaces of RV042.
The problem is that the WAN2 interface of RV042 doesn´t get the address... It stays with 0.0.0.0.
If a take the cable back to the linux or plug it on the WAN1 interface, all works as expected.



Could anyone point me a direction?

Thanks!

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Te-Kai Liu Thu, 09/17/2009 - 00:50

If the dual wan is in Auto Mode (load balancing) both WAN ports will get their IP addresses. If dual wan is in Smartlink Backup mode, only the primary WAN port gets an IP address.

santosthiago Thu, 09/17/2009 - 09:57

Sorry. My post was incomplete.

RV042 is in LOAD BALANCE mode and network service detection is enabled.

Te-Kai Liu Thu, 09/17/2009 - 11:28

Given what you described, please contact the Samll Business Support Center for further troubleshooting.

santosthiago Tue, 09/22/2009 - 12:58

I was finally able to make the second WAN interface to get IP.

Every time I reboot RV042 I need to go to Port Management, Disable and Enable the DMZ/Internet port.

If I don´t do this, the interfaces stays with the 0.0.0.0 address.

That makes the magic and the correct IP address is received from the DHCP and appears at that interface on the summary screen.
Is this a real bug or may I be missing something?

Thanks in advance





Actions

This Discussion