Amber/Green light

Unanswered Question
Sep 21st, 2009

I have 4 3560 (C3560-IPBASEK9-M), Version 12.2(37)SE1 and lights most of the lights go from green to Amber I looked at the interfaces they are set to AUTO AUTO neg@ 10half no crc errors

Mode botton is set system STAT.

I have several others switches same set up and I do not get this

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Peter Paluch Mon, 09/21/2009 - 12:44

Hello,

In the STAT mode display, the amber LED signalizes that the port is basically blocked and does not transmit data. A port can be blocked for various reasons, mostly because the STP protocol decides for whatever reason that the port should be moved to a blocking state. Read this document for more detailed information about the meaning of port colors:

http://www.cisco.com/en/US/partner/docs/switches/lan/catalyst3560/hardware/installation/guide/higoverview.html#wp1059195

Do you also experience connectivity problems when the ports go amber?

Best regards,

Peter

jfeo Mon, 09/21/2009 - 13:47

There doesn't seem to be any connectivity problems.

The port is Alternating green\amber but I do not see any errors

this is from one of the interfaces that the ports is alt between green/amber

Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/40 (size/max)

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

86748 packets input, 12563593 bytes, 0 no buffer

Received 388 broadcasts (0 multicasts)

0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored

0 watchdog, 0 multicast, 0 pause input

0 input packets with dribble condition detected

197735 packets output, 32221264 bytes, 0 underruns

0 output errors, 1185 collisions, 1 interface resets

0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

0 lost carrier, 0 no carrier, 0 PAUSE output

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

Leo Laohoo Mon, 09/21/2009 - 14:23

I noticed that this port has negotiated to 10/Half. This is the reason why you are having "1185 collisions". If you want to further "drill down" on this, use the command sh controller e . Most likely the amber-green are caused by collisions due to the half duplex.

Hope this helps.

jfeo Mon, 09/21/2009 - 14:27

That is correc this is connected to a media converter that is only 10/half

here is controller command

Transmit FastEthernet0/25 Receive

32221264 Bytes 12563593 Bytes

85809 Unicast frames 86360 Unicast frames

20327 Multicast frames 0 Multicast frames

91599 Broadcast frames 388 Broadcast frames

0 Too old frames 12530933 Unicast bytes

364 Deferred frames 0 Multicast bytes

0 MTU exceeded frames 24832 Broadcast bytes

656 1 collision frames 0 Alignment errors

346 2 collision frames 0 FCS errors

140 3 collision frames 0 Oversize frames

40 4 collision frames 0 Undersize frames

3 5 collision frames 1943 Collision fragments

0 6 collision frames

0 7 collision frames 5813 Minimum size frames

0 8 collision frames 2421 65 to 127 byte frames

0 9 collision frames 78316 128 to 255 byte frames

0 10 collision frames 31 256 to 511 byte frames

0 11 collision frames 152 512 to 1023 byte frames

0 12 collision frames 15 1024 to 1518 byte frames

0 13 collision frames 0 Overrun frames

0 14 collision frames 0 Pause frames

0 15 collision frames

0 Excessive collisions 0 Symbol error frames

0 Late collisions 0 Invalid frames, too large

0 VLAN discard frames 0 Valid frames, too large

0 Excess defer frames 1943 Invalid frames, too small

42615 64 byte frames 0 Valid frames, too small

28637 127 byte frames

102046 255 byte frames 0 Too old frames

22096 511 byte frames 0 Valid oversize frames

248 1023 byte frames 0 System FCS error frames

2093 1518 byte frames 0 RxPortFifoFull drop frame

0 Too large frames

Leo Laohoo Mon, 09/21/2009 - 14:47

Both Receive and Transmit shows moderate amount of collisions alright. The amber lights flashing from time to time is indicative of this. Is this the issue you are having?

jfeo Mon, 09/21/2009 - 15:05

yes the only problem is customer has 500 hundred of these switches and these 4 on the only ones doing it only differnce I found

WS-C3560-48TS-S doing it

WS-C3560-48TS-E not doing it

jfeo Mon, 09/21/2009 - 15:29

interesting

these ports are configured with

switchport mode access....

wonder if it from the terminals connected

jfeo Tue, 09/22/2009 - 11:21

Still not sure I now seeing this at 2 sites out of 200 all same IOS and hardware.

while using this command sh int stats error

Port Single-Col Multi-Col

Fa0/2 9563 5932

Fa0/3 3907 2809

Fa0/4 0 0

Fa0/5 9886 6393

Fa0/6 0 0

Fa0/7 280 184

I get this and these are the ports the amber/green light happens every other errors are 0

I shouldn't see a amber/green on Single-Col but not sure on Multi-Col

Actions

This Discussion