Ping through VPN

Unanswered Question
Sep 30th, 2009
User Badges:

Hi,

I have two routers Rv082. I made a gateway to gateway tunnel between the two of them. From a computer behind my first router I can ping my other router.


But when I try the same thing from a computer behind my second router, I cannot ping the first router.


Do you have any idea of the problem.


Thank you

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
platinum_jem Wed, 09/30/2009 - 18:53
User Badges:

Some info on your configurations, plus IP addresses would aid in the troubleshoot.

bruno.lach Thu, 10/01/2009 - 04:13
User Badges:

The Tunel configurations are :


Tunel Name : Test

Interface : Wan1

Enable : checked


Local Security Gateway Type : Ip Only

IP Address : XXX.XXX.XXX.XXX

Local Security Group Type : Subnet

IP address : 10.0.0.0

Subnet Mask : 255.255.255.0


Remote Security Gateway Type : Ip Only

IP Address : XXX.XXX.XXX.XXX

Remote Security Group Type : Subnet

IP address : 192.168.0.0

Subnet Mask : 255.255.255.0


Keying Mode : IKE with Preshared key

Phase1 DH Group : Group1

Phase1 Encryption: DES

Phase1 Authentication : MD5

Phase1 SA Life Time : 2800 seconds

Perfect Forward Secrecy : checked


Phase2 DH Group : Group1

Phase2 Encryption: DES

Phase2 Authentication : MD5

Phase2 SA Life Time : 3600 seconds

Preshared Key : test


In the advanced section I checked the following options :

NetBIOS broadcast

Keep-Alive

Aggressive Mode


I have try this three options checked and unchecked.


I hope this can help!

Actions

This Discussion