100M (bidi) sfp not working in catalyst 2960

Unanswered Question
Oct 6th, 2009
User Badges:

Hi,

I installed a GLC-FE-100BX-U transceiver

in a C2960-8TC-L switch running the latest IOS, but the interface doesn't come up.

Do I have to configure 100M sfp support somehow?

sh int shows "media type is 1000BaseLX SFP" at the moment.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Giuseppe Larosa Tue, 10/06/2009 - 00:29
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hello Alex,


have you placed the companion type of SFP on the other side of the link?


see


http://www.cisco.com/en/US/products/hw/modules/ps4999/products_tech_note09186a00807a30d6.shtml#support6


no special settings are needed and sh int type x/y should report the right SFP type


example

sh int gi0/25 | inc SFP

Full-duplex, 100Mb/s, link type is auto, media type is 100BaseFX SFP


this is from a 3560



in the link your model is not listed among the ones supporting 100M SFPs see table of supported models


Hope to help

Giuseppe


glen.grant Tue, 10/06/2009 - 03:33
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

If these are dual media type ports you may have to specify SFP instead of RJ45 .

ae3997 Tue, 10/06/2009 - 05:02
User Badges:


I have tried both media type "auto-select" and "sfp" configurations.

1000M SFP:s work fine in the switch.


Oddly enough, the switch in the other end of this connection shows link up on the port connected to the 2960.

Actions

This Discussion