ASA with configuration containing "_" or "-" characters

Answered Question
Oct 21st, 2009
User Badges:

Hi Everyone


Does anyone know if there is a known bug in ASA related to Object-Groups/Names/Access-Lists with a "Dash" _ or "minus" - inside it?

Ex: WINDOWS_SERVERS, FROM-OUTSIDE


I have noticed that no configuration is displayed with the command:

show run | include ......

if the include-statement contains a "_" nothing is displayed.

if the include-statement contains a "-" the whole config is displayed.


Are the "_" or "-" special characters with special meanings? or is this just a bug?


Best Regards

Jarle Steffensen

Correct Answer by Herbert Baerten about 7 years 5 months ago

"_" is indeed a special character, to match only on _ you can escape it with "\" :


asa# sh run | i test\_

object-group network test_3

access-list test_4 extended permit ip any any


For "-" I don't see a problem in 8.0.4.8:


asa# sh run | i test-

object-group network test-2

access-list test-1 extended permit ip any any


What ASA version do you use, and what is the exact include command?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Correct Answer
Herbert Baerten Wed, 10/21/2009 - 06:30
User Badges:
  • Cisco Employee,

"_" is indeed a special character, to match only on _ you can escape it with "\" :


asa# sh run | i test\_

object-group network test_3

access-list test_4 extended permit ip any any


For "-" I don't see a problem in 8.0.4.8:


asa# sh run | i test-

object-group network test-2

access-list test-1 extended permit ip any any


What ASA version do you use, and what is the exact include command?

Actions

This Discussion