CUCM 7.0.2 database replication issue

Unanswered Question
Oct 26th, 2009
User Badges:

Dear Nerworkers,


We have a CCM cluster ver 7.0.2 (1 Publisher & 1 Subscriber).

The issue is that the replication between the two servers is broken.

The DB replication status on the Publiser is 2.

The DB replication status of the subscriber is 0.

I checked and the DB layer monitor is running on both servers. I restarted the whole cluster but the issue still exists.

I tried this command on the subscriber : utils dbreplication repair all, i have the following error:

"

admin:utils dbreplication repair all

Repairing of replication is in progress.


Attention: No active connected replication servers are currently available


Please check your system.


Output is in file cm/trace/dbl/sdi/ReplicationRepair.2009_10_26_20_03_47.out

"

Can you please help me? It is extreemly urgent.

Thanks in advance.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
gogasca Mon, 10/26/2009 - 13:02
User Badges:
  • Green, 3000 points or more

Check DNS is correct

Both servers same site? Same VLAN ?

Any Firewall?

What changed that may broke the replication?



haouaswajih Mon, 10/26/2009 - 13:10
User Badges:

Hi,


No there is no DNS issue.

Both servers are in the same site and same vlan.

There is no firewalls between the servers.

In fact, I changed the time on the publisher, the restarted the subscriber. And while rebooting the subscriber, i continueed working on the publisher and added about 6 new phones. Could be this the reason??!!

I first noticed the issue, when the new phones did refuse to register on the subscriber node, and they register successfully on the publisher.

do you have any suggestions? the situation is really not good.

Thanks for your response.

Actions

This Discussion