poe inline power flapping

Unanswered Question
Nov 9th, 2009
User Badges:
  • Green, 3000 points or more

What could cause the following to happen? This is occuring on 3 separate switches connecting non-cisco ip phones.


WS-C2960-24PC-L Version 12.2(44)SE3


Oct 29 13:04:39: %ILPOWER-7-DETECT: Interface Fa0/17: Power Device detected: IEEE PD

Oct 29 13:04:40: %ILPOWER-5-POWER_GRANTED: Interface Fa0/17: Power granted

Oct 29 13:04:43: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet0/17, changed state to up

Oct 29 13:04:45: %ILPOWER-5-IEEE_DISCONNECT: Interface Fa0/17: PD removed

Oct 29 13:04:46: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet0/17, changed state to down)

Oct 30 10:11:35: %ILPOWER-7-DETECT: Interface Fa0/17: Power Device detected: IEEE PD

Oct 30 10:11:36: %ILPOWER-5-POWER_GRANTED: Interface Fa0/17: Power granted

Oct 30 10:11:38: %ILPOWER-5-IEEE_DISCONNECT: Interface Fa0/17: PD removed

Oct 30 10:11:40: %ILPOWER-7-DETECT: Interface Fa0/17: Power Device detected: IEEE PD

Oct 30 10:11:41: %ILPOWER-5-POWER_GRANTED: Interface Fa0/17: Power granted

Oct 30 10:11:44: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet0/17, changed state to up


Available:370.0(w) Used:128.8(w) Remaining:241.2(w)


Interface Admin Oper Power Device Class Max

(Watts)

--------- ------ ---------- ------- ------------------- ----- ----

Fa0/1 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/2 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/3 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/4 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/5 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/6 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/7 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/8 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/9 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/10 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/11 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/12 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/13 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/14 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/15 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/16 auto on 15.4 Ieee PD 3 15.4

Fa0/17 auto on 15.4 Ieee PD 3 15.4

Fa0/18 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/19 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Interface Admin Oper Power Device Class Max

(Watts)

--------- ------ ---------- ------- ------------------- ----- ----

Fa0/20 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/21 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/22 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

Fa0/23 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/24 auto on 7.0 Ieee PD 2 15.4

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Edison Ortiz Mon, 11/09/2009 - 13:28
User Badges:
  • Super Bronze, 10000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

I wonder if you are being affected by this bug:


http://tools.cisco.com/Support/BugToolKit/search/getBugDetails.do?method=fetchBugDetails&bugId=CSCsq51319


Please note, the version you are running isn't listed under the affected version but one never knows as there isn't an indication the fix was included on SE3.


Try the shut | no shut routine and see if it helps...



Regards


Edison

Leo Laohoo Mon, 11/09/2009 - 13:30
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    The Hall of Fame designation is a lifetime achievement award based on significant overall achievements in the community. 

  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN, Wireless

Sounds like the phones do not like CDP. Is CDP enabled on both the switch and the phones? Have you tried to set the power level required of the phone?

Actions

This Discussion