Unknown Number Even though is see incoming CLID

Unanswered Question
Nov 13th, 2009

This is odd the telco is sending in the calling party number minus the leading 0;

Nov 13 14:25:57.378: ISDN Se0/0/0:15 Q931: RX <- SETUP pd = 8 callref = 0x0002

Sending Complete

Bearer Capability i = 0x9090A3

Standard = CCITT

Transfer Capability = 3.1kHz Audio

Transfer Mode = Circuit

Transfer Rate = 64 kbit/s

Channel ID i = 0xA98382

Exclusive, Channel 2

Calling Party Number i = 0x2183, 'XXXXXXXXXX'

Plan:ISDN, Type:National

Called Party Number i = 0x81, 'XXXXXX'

Plan:ISDN, Type:Unknown

The Cisco handset show 'Unknown Number' on the screen.

I have tried adding the 0 under 'Service Parameters' => 'Advanced' for the the h323 Gateway settings but realise that this will cause issues on my other 5 x h323 gateways that all work fine.

When I trace the call in RTMT is see the 0 prefixed to the incoming number but the Cisco Phone still shows 'Number Unknown'.

Do I need the Telco to send all 11 digits which of course includes the leading 0?


I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
kim_beadle Fri, 11/13/2009 - 07:31

How interesting,

I had clid restrict on the catch all pots dial-peer. I removed this and tested, the calling number shows up on the Cisco phone.

There is a pots dial-peer before this dial-peer without a destination pattern, it was used for testing a while back.

Apparently the router will reference the 1st pots dial-peer and use it as a reference point for the incoming calling party number;


I have put;

destination-pattern .

on this dial-peer and now the Calling Party Number shows up on the Cisco phone.

Hope this helps someone out...you never know.



This Discussion