CUPC Calendar integration with Ex2007

Unanswered Question
Nov 21st, 2009
User Badges:

Hi All,


  I am facing problem with CUPC 7.0.4 Calendar issue, I uploaded the exchange SAN certificate in CUPS 7.0 server its fine no error status (green )When i activate the my exchange calendar  shows me as busy in CUPC, the status not change to busy after change in outlook calendar as busy.


Our Network Senario is we have Cluster Exchange 2007, (Mailbox Store) and NLB CAS Servers. Our Exchange Server 2007 is Mix Mode.Can you please help me for this issue.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
htluo Mon, 11/23/2009 - 06:05
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

To troubleshoot this problem, we need detailed Presence Engine logs.


1) Go to CUPS Serviceability > Trace > Config.  Set the trace level for "Cisco UP Presence Engine" to "Debug".

2) Restart Presence Engine and wait for 5 minutes.

3) Log into CUPC (with calendar enabled).

4) Get Presence Engine logs (from the time you restarted it).


Thanks!

Michael

http://htluo.blogspot.com

abid.ahmed Tue, 11/24/2009 - 01:59
User Badges:

Hi Mikhael,



  mail.kec.com.kw is the NLB name in  CAS server used for OWA access, the certificate that we uploaded from third party certificate (Digicert).they send us SAN certificate.


0: Nov 23 16:19:57.751 UTC : %CUP_PRESENCE-CISCOUPSPRESENCEENGINE-3-PECalendarConnectionLossCleared: PE has regained connection to Calendar Server. UNKNOWN_PARAMNAME:PEAlarmMessage:mail.kec.com.kw:443 Cluster ID:StandAloneCluster Node ID:SKWIUPC01.

shrutid22 Thu, 01/07/2010 - 18:39
User Badges:

Hi


I am having same issue. From the installation it was working.

But last year November, Our exchange certificate expired and I had to install the new certificate.

Since then Calendar integration is broken.


Can anyone help.. please

I have CA server and the certificate is issued by our own CA server. (exchange vertificate is obtained from external atuhority)

the same certificate is being used for voicemail from exchange and is working fine


If you have any suggestions, please help


Shruti

yogan.patel Mon, 04/19/2010 - 08:50
User Badges:

Suppose I don't have exchange but use outlook. Is it possible for CUPC to pull presence information directly from my Outlook calendar and update my CUPC presence status accordingly?

Aaron Harrison Mon, 04/19/2010 - 08:56
User Badges:
  • Super Bronze, 10000 points or more
  • Community Spotlight Award,

    Member's Choice, May 2015

Hi


Nope, it isn't... you need Exchange/WebDAV for that feature.


Regards


Aaron

p-siadoua Tue, 05/04/2010 - 09:22
User Badges:

Hi Everybody


I am trying to configure  a calendar integration with Ex2007 also.  We have a CUPS serer 7.0.3  and CUCM servers 7.1.2.    My presence gateway configuration seems to be correct.  But i have no presence information on my CUPC when i am not available on my calendar. I tried to put my own account in the presence gateway configuration but still don't work. I have made some debugs  but i don't really understand could you help me for this please ?



Pamela


PS:


please see my attached file

CHRIS CHARLEBOIS Tue, 05/04/2010 - 09:41
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

This is a obvious thing to check, but it has bitten me in the backside before (more than once, I'm shamed to say....)  Do you have the "Show me as In a Meetings... Whenever my Exchange calendar shows me as busy" checkbox checked under Preferences?

CHRIS CHARLEBOIS Tue, 05/04/2010 - 10:22
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hang on...  Rereading your original question, you refer to your Exchange Calendar and your Outlook Calendar as through they are two different things.  Do you have multiple calendars?


Nevermind...  I realized that you added this to someone else's issue.

htluo Tue, 05/04/2010 - 10:19
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

We need PE log to cover the time since PE restart.  What time was PE restarted?


Thanks!

Michael

p-siadoua Wed, 05/05/2010 - 02:18
User Badges:

Hi,


I want to integrate CUPS with Outlouk calendar.


I have read in the SRND 7.X  that :


The exchange ID that is used to retrieve calendar information is taken from the email ID of the LDAP structure for that user. If the email ID does not exist or if LDAP is not being used, then the Cisco Unified Presence user ID is mapped as the exchange ID.


In our case  we use User ID of ldap structure  to connect to  our email box, windows session, cupc, ....


in the log, there is an authentication failure because CUP try to use  email account not the user id. In owa access, we use user id. It works perfectly.


Do you have any idea ?



pamela


ps :


htluo, i have restart the PE at 11:00 AM (french hour), i have attached all the log  when i restart the PE service.

htluo Wed, 05/05/2010 - 05:51
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

The file you attached epe00000011.txt covers the time from 11:00:54 to 11:01:12 (total 18 seconds).  It doesn't have the complete information we needed to troubleshoot.


Could you do this?


1) Exit CUPC

2) Restart PE.

3) Wait for 2 minutes after restart.

4) Log into CUPC and wait until it's status goes to 'Available'

5) Get the PE logs since the PE restart.  (if you had done all above within 10 minutes, you may just choose "relative range - 10 minutes").


Thanks!

Michael

http://htluo.blogspot.com

htluo Wed, 05/05/2010 - 06:24
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

What's the trace level for Presence Engine?  Was it set to "Debug"?  If not, please set it from CUPS > Serviceability > Trace > Configuration.  And repeat the procedure again.


Was 10.3.221.221 the IP address of CUPC?


Michael

http://htluo.blogspot.com

p-siadoua Wed, 05/05/2010 - 07:04
User Badges:

Hi,


i had enable the debug level ( as you can see in my screenshot). My CUPC ip adress is 10.3.244.207 and my status on the CUCM web pages is unregistered and the other CUPCs have an unknown status but i can see there are available and can use the CUPC.




thanks


pam

htluo Wed, 05/05/2010 - 07:14
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

I guess you need to open a TAC case.  I don't see the initial loading message for OWA component.


Michael

p-siadoua Wed, 05/05/2010 - 07:56
User Badges:

Thanks again,



but my vmware is not supported by the tac.




pamela

Actions

This Discussion