New MGCP gateway will not do outbound calls

Unanswered Question
Nov 25th, 2009

Hi all,  replaced an aging 2651xm mgcp gateway, with a newer 3825 12.4(22)yb4 code, loaded with extra dsp's which have registered and are being used for transcoding, hardware mtp, and conferencing.  The gateway has also registered, and will happily except inbound calls in from our pbx.  However I can't get it do any outbound calls, just gives busy back!!!  Same CSS setup as previous router, any ideas welcome

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
KonradStepniewski Wed, 11/25/2009 - 02:42

Start with checking your line - show controller x/x/x

Do you see endpoints registered to CM on admin pages - what you got on gw - show mgcp end?

Do you have there any PRI line? Check show isdn status, you can do some debug isdn q931.

Maybe you missed command under serial config: isdn bind-l3 ccm-manager

Give some more information to do troubleshooting.

rate if this help

j.huizinga Wed, 11/25/2009 - 03:06

Do a deb isdn q931 and make a test call with a phone.

Does the call reach the GW?

Try to make a manual test call from the GW

Jan

reidg Wed, 11/25/2009 - 03:30

The gateway is registered to cucm, don't see the call hitting the gateway with any debugs, dialled number analyser say the call should go via the gateway.  As I say inbound are fine.

heres the mgcp conf

mgcp
mgcp call-agent 172.21.0.4 2427 service-type mgcp version 0.1
mgcp dtmf-relay voip codec all mode nse
mgcp rtp unreachable timeout 1000 action notify
mgcp modem passthrough voip mode nse
mgcp package-capability rtp-package
mgcp package-capability sst-package
mgcp package-capability pre-package
mgcp package-capability fm-package
no mgcp package-capability res-package
no mgcp package-capability fxr-package
no mgcp timer receive-rtcp
mgcp sdp simple
mgcp fax t38 ecm
mgcp fax t38 inhibit
mgcp rtp payload-type g726r16 static
mgcp bind control source-interface GigabitEthernet0/0
mgcp bind media source-interface GigabitEthernet0/0
!
mgcp profile default

interface Serial0/0/0:15
no ip address
encapsulation hdlc
isdn switch-type primary-qsig
isdn timer T310 120000
isdn protocol-emulate network
isdn incoming-voice voice
isdn bind-l3 ccm-manager
no cdp enable

Attachment: 
KonradStepniewski Wed, 11/25/2009 - 03:38

If you don't see anything on GW maybe your router pattern point to old gateway?
Have you updated your route lists or router patterns?

What about partition configuration on gateway? You said CSS is correct but maybe partiton is wrong.

j.huizinga Wed, 11/25/2009 - 03:49

Try some MGCP debugs to see that you receive MGCP packets during call setup.

If not then there must be something wrong on CM

If you receive MGCP packets, but the ISDN is not activated for call setup (Q931) then you might have an IOS bug.

Jan

j.huizinga Wed, 11/25/2009 - 04:01

If you use route lists, see if the RL is registered, or do a reset of the RL

reidg Wed, 11/25/2009 - 08:35

route patterns, route lists all okay.  when I do a debug isdn q931 don't see the call getting to the router, but everything looks right, and dialled number analyser gives back what i'd expect...  Anyone any idea on the best mgcp debugs to use to see any attempt at call setup..

Actions

This Discussion