UC520 Change Region & VMail to GB

Unanswered Question
Nov 30th, 2009

Hi Guys,

I think I must have downloaded every available file from the Cico web site, however to no avail.

Could someone please assist me with what file I requier to change the region and vmail setting language to UK - GB....

I am running the UC520 8.0.0 software pack which I think has upgraded the CUE to version 7.1.3, thus I downloaded the language packs for 7.1.3 for only CCA 2.2. to let me know I have the wrong software versions....

Could someone please list the files for me to download?

Many Thanks

Brian

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
David Harper Mon, 11/30/2009 - 15:05

I was just going to copy my reply to your other threads here too, but reading your post it sounds like you have downloaded the right files and are having problems with applying them.  If I have understood you correctly, can you post details of the error you are getting and the CCA application log?

Cheers,

Dave.

David Harper Mon, 11/30/2009 - 15:10

Sorry, the penny has just dropped and I now realise what your problem is.  The language file version posted on the download site is for version 7.0.3 and the 8.0 bundle has 7.1.3 included.  My bad. :(

We will get the updated prompts uploaded to the download site ASAP, but in the meantime, you can download these files from the main Cisco software library.  Go to www.cisco.com/go/cue and select the download software link in the box on the right hand side and follow through from there.

In the meantime, I will get the prompts uploaded to the download site and update the thread when it is done.

Cheers,

Dave.

David Harper Mon, 11/30/2009 - 16:35

The prompts on the download page have now been updated to 7.1.3.  So you should be all good to go.

Cheers,

Dave.

brian.russell31... Mon, 11/30/2009 - 16:41

Thanks Dave, Fingers crosses the CCA 2.2 software allows me to upload and make the changes.

Thanks

Brian

brian.russell31... Tue, 12/01/2009 - 10:52

Hi Dave,

It seems I have been foiled again by the CCA 2.2 The file I downloaded to change the language to GB and the method to change the language doesnt work.

I have attached the error message as per the CCA system

:(

Attachment: 
brian.russell31... Tue, 12/01/2009 - 11:19

Hi Steven,

I pulled all the files that I could yet to no avail.

I have downloaded the UC8.0.zip file 3 times as in the previous threads when the file doesnt upload its either:

Dual nics enabled

Firewall enabled

or corrupt package

I have spent nearly two weeks trying to resolve this...

The only thing that I think it could be is the Java platform has a bug or the CCA has a bug or my install of windows 7 has a bug....

as I said in previous threads as well... On my old system i never had any issues but I never upgraded to these version of the software packs or used the latest version of CCA....

Just my thoughts... I know think I have a semi stable enviroment (i think) I have a sev 3 case open with cisco TAC to resolve my outstanding CUE / vmail issues no recognizing DTMF on external calls........

Thanks

Brian

Steven Smith Tue, 12/01/2009 - 12:05

Let me go back to the developers and see if they can find something different then.

David Harper Tue, 12/01/2009 - 16:51

Actually, it looks like the GB language file is corrupted.  Trying to sort it out now.  Will update the community again once it is resolved.

Cheers,

Dave.

brian.russell31... Wed, 12/02/2009 - 14:17

Hi Dave,

Are you sure the file is corrupted? I think it maybe a bug in CCA as when you try to switch the language of the vmail it informs you that the onyl way to do it is to upgrade through the CUE through the upgrade settings....

When you go to this option and select CUE it only prompts you for a *.pkg file.....

and I must have downloaded them all, but to no avail... I still have the US based vmail chick....

Thanks

Brian

David Harper Wed, 12/02/2009 - 14:40

Hi Brian,

It is definitely *not* a CCA issue as you get the same behaviour if you try to change the language without CCA.

The way it works is that the pkg file you specify then points to a series of other files including the prompt files, and so technically it is possible that the checksum value in the pkg file might be incorrect.  But either way, we will get to the bottom of the problem and post a fix shortly.  I'm sorry it is taking so long, but this one is proving to be a little trickier than usual.

Cheers,

Dave.

David Harper Wed, 12/02/2009 - 18:22

Ok, it looks like we have this sorted now.  Long story, but it turns out the problem is not with the prompt files, but rather with the CUE software included in the 8.0 UC500 software bundle.  We have updated the bundle on www.cisco.com/go/uc500swpk, and I have just run a successful test on a uc520 here after re-downloading the software pack.

So download the 8.0 software pack again and try updating the language and you *should* be all good now.  If you still have problems, let me know.

Cheers,

Dave.

brian.russell31... Thu, 12/03/2009 - 03:15

Hi Dave,

Ah good news... So I should just use the upgrade feature on CCA 2.2 and select this new UC5208.0.0 file?

Are there any pre-prep steps that I should do before the upgrade?

Thanks

Brian

brian.russell31... Thu, 12/03/2009 - 03:43

Hey Dave,

Just another quick one, at the install or default setup what file or files do I need to change the region to GB using the UC520 8.0.0 software pack?

Thanks in advance.

Thanks

Brian

brian.russell31... Fri, 12/04/2009 - 03:02

Hi Dave,

Tried the upgrade again: and followed all the correct steps and it failed at the same point:

Done upgrading of IOS image

Start to upgrade CME files
(Time estimation: 18 minutes)

Uploading CME phone loads...
CME Files Upload in progress, please wait... (1)
CME Files Upload in progress, please wait... (2)
CME Files Upload in progress, please wait... (3)
Uploading CME support files...
CME Files Upload in progress, please wait... (4)
Upload of CME files successful.
Done upgrading CME files

Software upgrade of CUE module requested.
Upgrading CUE consists of 5 steps with a total estimate time of 39 minutes.

CUE upgrade step 1: Backing up CUE configuration and data
Skipping backup CUE configuration data due to Apply Default Configuration.

CUE upgrade step 2: Installing new CUE image
(Time estimation: 17 minutes)

Setting CUE language: US English
CUE will automatically reload when install is complete.
CUE Install in progress, please wait... (1)
CUE Install in progress, please wait... (2)
CUE Install in progress, please wait... (3)
CUE Install in progress, please wait... (4)
CUE Install in progress, please wait... (5)
Install of new CUE image failed.

Software upgrade for CUE module failed.

Software upgrade for one or more components failed.

Software upgrade failed.

I mean I have done everything to the book and it stills fails...

Is there any chance we could setup a webex session to go through this and you guys can check it yourselfs and try and work out whats going on?

Am I doing something obviously wrong for it to fail 100% off the time?

Thanks

Brian

David Harper Fri, 12/04/2009 - 03:17

This looks a little different from the problem I have been talking about.  Can you get a troubleshooting log and attach it to the thread?  Go to Help > Support Information > Troubleshooting log in CCA and attach the generated file.

Cheers,

Dave.

brian.russell31... Fri, 12/04/2009 - 04:04

Hey Dave can this log only be generated at the point of failure, cause I am in the office now and the only way to connect to my UC would be to VPN and do a remote upgrade over VPN.... for it to fail and gernerate the log that way...

IS that an option?

Steven DiStefano Fri, 12/04/2009 - 05:51

Brian,

The application log can be generated from your PC that has CCA running on it.  You dont need to connect to the system to get it.

Open CCA and you dont need to connect to anything.   Click HELP: SUPPORT INFORMATION: Generate Troubleshooting Log : Generate

It takles what it needs out of :

C:\Program Files\Cisco Systems\CiscoSMB\Cisco Configuration Assistant

...and zips it up.

Send in that zip please.

Steve

Saurabh Verma Fri, 12/04/2009 - 06:51

Hi Brian,

You may have to look through the "C:\Program Files\Cisco Systems\CiscoSMB\Cisco Configuration Assistant" folder to find the application logs that have timestamp closer to the upgrade attempt. The files generated in the previous steps didn't have the correct application logs.

On the side note, if you are trying to change the localization to GB, then please download the latest UC 500 Software Pack - the posting date is 03-DEC-2009.

Thanks,

Saurabh

Steven DiStefano Fri, 12/04/2009 - 06:52

Regarding creating discussions....Nawwwwwwwww :-)   Dont give that another thought.

The idea of this community is to 'enable our partners' to be able to have what they need to be successful.

In some cases you educate us about what you need and in many cases I notice partners helping eachother out here.

I think its working.   As it grows though with thousands of discussions, we all need to use search to find issues already discussed.

But as new product rolls out, I think this makes the process faster for everyone...At least I hope it does.  I think the questions you ask will be asked by many, so posting it is going to help us get the word out.   So Thank you.

Also, everyone in Cisco doesnt participate here you may have noticed.  In fact, this is pretty much 'voluntary' for the band of brothers that do.  A Cisco culture thing to want to effect change I think as we are empowered to do what we think is the right thing.

So sometimes I feel bad when we take a bashing out here but I guess you can say we come here looking for it ;-)

But we have to get to the bottom of the issues, if they are issues (thats a big challenge to figure out too) and fix them so the product does what its sold to do.

Dave Harper is a TME in the BU and his help here is going to be great to get the internal team looking at these logs.

Steve

Saurabh Verma Fri, 12/04/2009 - 07:26

Thanks Brian,

I will run these logs by the CCA engineering team and update you on their analysis.

-Saurabh

Steven DiStefano Fri, 12/04/2009 - 10:13

Darn it.

We could not find the application log events corresponding to the actual failure below...

Are you sure it was this PC that did the upgrade and there are no more application logs with earlier timestamps in that directory?

Uploading CME phone loads...
CME Files Upload in progress, please wait... (1) CME Files Upload in progress, please wait... (2) CME Files Upload in progress, please wait... (3) Uploading CME support files...
CME Files Upload in progress, please wait... (4) Upload of CME files successful.
Done upgrading CME files
Software upgrade of CUE module requested.
Upgrading CUE consists of 5 steps with a total estimate time of 39 minutes.
CUE upgrade step 1: Backing up CUE configuration and data Skipping backup CUE configuration data due to Apply Default Configuration.
CUE upgrade step 2: Installing new CUE image (Time estimation: 17 minutes) Setting CUE language: US English CUE will automatically reload when install is complete.
CUE Install in progress, please wait... (1) CUE Install in progress, please wait... (2) CUE Install in progress, please wait... (3) CUE Install in progress, please wait... (4) CUE Install in progress, please wait... (5) Install of new CUE image failed.
Software upgrade for CUE module failed.
Software upgrade for one or more components failed.
Software upgrade failed.

brian.russell31... Fri, 12/04/2009 - 11:16

Hey Steve,

Its driving me mad as well... Think the Cisco developers could webex into my machine and see for themselfs...

I dont think I can open a TAC case for this?

I think a webex session would be best as they can see with their own eyes whats going on....

Thanks

Brian

alvinrussell Thu, 03/04/2010 - 08:29

Brian,

I have experienced this issue on both UC520 and UC540 systems.

You need to Update the CUE FIRST!!

I don't know why but if you do this the update works.

You will need to unzip the V8.0 software pack onto your machine somewhere first, then unzip the CUE 7.1.3 file as well.

You will need to download the following files from https://upload.cisco.com/cgi-bin/swc/fileexg/main.cgi?CONTYPES=UC500 if you have not done so already:

CME-locale-en_GB-English-7.0.1.1.tar

cue-vm-en_GB-langpack.uc500.7.1.3.prt1

CP_521_524_Dictionary.tar

These files will then need to be copied into C:\Program Files\Cisco Systems\CiscoSMB\Cisco Configuration Assistant\appdata\phoneloads

I would also copy cue-vm-en_GB-langpack.uc500.7.1.3.prt1 into the folder your unziped the CUE 7.1.3 software too.

All you need to do then is run the CUE software update using the CCA software, pointing the update location to the folder you unzipped the CUE 7.1.3 software too.  Make sure you remember to select UK as the language.

Once the CUE has been updated you can then run the ALL update option and point at the complete software pack file.  The update will give a message about the language versions being different in the CUE and the fact that it is going to skip it, don't worry as this is correct.

Your system should then be regionalised to the UK, just remember to set the Phone Locale as well.

Hopefully this information will stop others going through months of frustration.

Alvin Russell

(New to CISCO and there quirks)

Actions

This Discussion