Access Server 2511 can't access Routers & Switch

Unanswered Question

Hi,

i recently bought Cisco Routers, Switch, Access Server and Frame-relay for my CCNP home lab, but problem is that my Access Server 2511 can't connect to any other devices like router or switch, i have configure "loopback 200.1.1.1" than setup "ip host Router1 2001 200.1.1.1" command for all of my other devices, when i try to connect to other devices it give me this message but do not show prompt for that device...

(Router#f2
Translating "f2"
Trying f2 (200.1.1.1, 2001)... Open)

i leave this message for a long time but Prompt never come....

i also use CLEAR line command to clear but problem still exist.

Please help me to resolve this problem...

Regards,

ABDUL

I have this problem too.
1 vote
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (3 ratings)
Loading.
tprendergast Thu, 12/10/2009 - 12:20

Please paste the configuration of your 2511. Make sure the speed configured on your 2511 matches the console configured speed of the switches default console port configuration (9600).

Hi, thanks you your interest to help me in this issue..

tserver#sh run
Building configuration...

Current configuration : 1094 bytes
!
version 12.3
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname tserver
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
enable secret 5 $1$sWZ2$iNhMYtvWsbwBSGLnYtphr/
enable password cisco
!
no aaa new-model
ip subnet-zero
no ip domain lookup
ip host f1 2001 172.168.1.1
ip host s1 2002 172.168.1.1
ip host r1 2007 172.168.1.1
ip host f2 2009 172.168.1.1
ip host s2 2010 172.168.1.1
ip host r2 2016 172.168.1.1
!
!
!
!
!
interface Loopback0
ip address 172.168.1.1 255.255.255.255
!
interface Ethernet0
no ip address
shutdown
!
interface Serial0
ip address 172.2.1.2 255.255.255.0
no fair-queue
!
interface Serial1
no ip address
shutdown
!
ip http server
ip classless
ip route 192.168.2.0 255.255.255.0 172.2.1.1
ip route 192.168.2.0 255.255.255.0 192.168.2.1
!
!
dialer-list 1 protocol ip permit
!
!
line con 0
password cisco
login
transport output all
line 1 16
transport input all
transport output all
flowcontrol hardware
line aux 0
line vty 0 4
password cisco
login
transport input all
transport output all
!
end

tprendergast Thu, 12/10/2009 - 16:41

First, I'm not sure you should have a mask of 255.255.255.255 for your loopback. At least make it a subnet with a host address available.

Second, why do you have two static routes for 192.168.2.0? At least weight the second one so it is never in the table unless 172.2.1.1 is down.

Third, Do you have a sample device config to share from one of the destination systems? We should also make sure it is not a "line con 0" configuration issue on that side. Please also confirm that you have the correct cabling for this unit to act as a terminal server.

Please make sure you have "transport input             telnet" under the line configuration on the target network device.

Test manually plugging a laptop + cisco cable into the console of the router you are testing with to verify it works, then verify with the console server connection.

Hi

Thank you for your guidance, i have done changes which you were suggested, but problem still exit ..this is my fifth day battling with this issue..i can connect and work on all devices through network using # telnet  (ip address of any device) ..i am using the right cable (72-0845-01) Cisco Cab-Octal-Async 8 Lead Octal Cable (68 pin to 8 Male RJ-45s)... now i am thinking that there is a problem with cable or Access Server 2511 physically not with configuration..any way i am waiting for your reply...

tserver#sh run
Building configuration...

Current configuration : 1054 bytes
!
version 12.3
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname tserver
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
enable secret 5 $1$sWZ2$iNhMYtvWsbwBSGLnYtphr/
enable password cisco
!
no aaa new-model
ip subnet-zero
no ip domain lookup
ip host f1 2001 172.168.1.1
ip host s1 2002 172.168.1.1
ip host r1 2007 172.168.1.1
ip host f2 2009 172.168.1.1
ip host s2 2010 172.168.1.1
ip host r2 2016 172.168.1.1
!
!
!
!
!
interface Loopback0
ip address 172.168.1.1 255.255.255.0
!
interface Ethernet0
no ip address
shutdown
!
interface Serial0
no ip address
shutdown
no fair-queue
!
interface Serial1
no ip address
shutdown
!
ip http server
ip classless
!
!
dialer-list 1 protocol ip permit
!
!
line con 0
password cisco
login
transport output telnet
telnet speed 9600 38400
line 1 16
transport input telnet
transport output telnet
flowcontrol hardware
line aux 0
line vty 0 4
password cisco
login
transport input telnet
transport output telnet
telnet speed 9600 38400
!
end 

arifdatau Wed, 11/03/2010 - 17:19

I have a problem too that I cannot use my access server to connect to the rest of my rack. I configured it exactly like you did but every time I am going to access I got %Connection refused by remote host and I did clear line 01 but it still does it. Please help me to what do you think it may gone wrong? thank you in advance.

john.haupt Thu, 01/19/2012 - 15:38

I was having the same problem and resolved it by entering the following commands on each router:

en

line vty 0 4

transport input all

end

wr

(Thanks Tim P.)

MenesesInc Fri, 03/22/2013 - 12:24

john-haupt above got it right on the money.

I was having a simlar issue where I was able to connect to a bunch of juniper gear but could not access a netscreen via the tty connection on the 2651XM NM-16A card.  I changed

transport input telnet

to

transport input all

and no longer get the %Connection refused by remote host.  Another part of the symptom is that before I was not being prompted for the tty password but once I made the change, i was prompted for the tty password

My lab snipet below...

Current configuration : 1628 bytes

!

version 12.4

!

. . .

!

ip host FW-SRX100H-A 2033 1.1.1.1

ip host FW-SRX100H-B 2034 1.1.1.1

ip host SW-EX2200-C-A 2035 1.1.1.1

ip host SW-EX2200-C-B 2036 1.1.1.1

ip host FW-J2350 2037 1.1.1.1

ip host FW-SSG20W 2038 1.1.1.1

ip host FW-NS5GTW 2039 1.1.1.1

ip host R-2507 2041 1.1.1.1

ip host R-2509 2042 1.1.1.1

ip host R-2514 2043 1.1.1.1

ip host R-2521 2044 1.1.1.1

ip host FW-ASA5505-A 2045 1.1.1.1

ip host FW-ASA5505-B 2046 1.1.1.1

ip host SW-1924-EN 2047 1.1.1.1

!

. . .

!

interface Loopback0

description Loopback used for the 16 TTY lines.

ip address 1.1.1.1 255.255.255.255

!

. . .

!

line con 0

exec-timeout 0 0

password ciscocon

logging synchronous

login

length 0

line 33 48

exec-timeout 0 0

password ciscotty

logging synchronous

login

transport input all

line aux 0

exec-timeout 0 0

password ciscoaux

login

line vty 0

exec-timeout 0 0

password ciscovty

login

length 0

line vty 1 4

exec-timeout 0 0

password ciscovty

logging synchronous

login

length 0

!

!

end

Actions

This Discussion

Related Content