Inbound FXO Port Ring Issue CCME

Unanswered Question
Dec 21st, 2009


I have an issue where one of my agents is having issues with inbound calls from the Telco. The call rings 3 times on the Telco side before ringing the FXO port on my router.

1861 Router with CCME Configuration is as follows:

voice-port 0/1/0

trunk-group FXO

connection plar opx 75303

caller-id enable

voice-port 0/1/1

trunk-group FXO

connection plar opx 75303

caller-id enable

dial-peer voice 1 pots

trunkgroup FXO

incoming called-number .



sdspfarm units 2

sdspfarm transcode sessions 8

sdspfarm tag 1 xCoder

em logout 0:0 0:0 0:0

max-ephones 8

max-dn 48

ip source-address 172.28.XXX.XXX port 2000

auto assign 1 to 8

timeouts ringing 6

cnf-file location flash:

cnf-file perphone

load 7941 term41.default

load 7961 term61.default

time-zone 5

voicemail 55

max-conferences 4 gain -6

call-forward pattern .T


web admin system name admin password XXXXXXXX



transfer-system full-consult

transfer-pattern .T

create cnf-files version-stamp 7960 Oct 03 2008 10:44:14

ephone-dn  1  dual-line

number 75303

ephone  1

no multicast-moh

device-security-mode none

mac-address XXXX.XXXX.XXXX

type 7941

button  1:1


Dennis M. Ferree

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
dennis.ferree Mon, 12/21/2009 - 12:21

Yes Caller ID works when it rings the phone on the fourth ring.  The FXO port rings 3 times then on the 4 ring it rings the 7941 phone with caller ID, then it rings 3 more times on the FXO and 4th ring on 7941 no caller ID.

Paolo Bevilacqua Mon, 12/21/2009 - 14:54

Seems like router is waiting for caller-id to be delivered then.

You can verify that with "debug vpm signal", make sure you have service timestapm debug msec enabled.

There is also an option in "caller-id" to make it faster, can't remember the keyword now.


This Discussion