Cisco 851W - PPPOE

Unanswered Question
Dec 21st, 2009

Hi,

I'm trying to setup my Cisco 851W to connect to my DSL Modem with a PPPOE connection.

I tried using the SDM Internet (WAN) option and enabled the PPPOE option with a Dynamic IP Address with both Chap & PAP, but cannot get access to the Internet.

If I try to set it up with a Dlink Router, I have no problem getting to the Internet.

Is there a way to monitor the connection to my PPPOE account with the Cisco 851w?  I don't see any errors under "show log"

Do anyone know of a good document on how to setup PPPOE with the Cisco 851w?

Thanks in Advance

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Dale Leibel Fri, 08/16/2013 - 04:00

I'm having the same issue with an 851W.  No problem connecting using a Linksys WRT54GV2.  I have attached my configuration and the debug ppp nego logs below...

Here is my configuration:

nterface FastEthernet4

description $ES_WAN$$ETH-WAN$

no ip address

ip verify unicast reverse-path

ip mask-reply

no ip unreachables

ip directed-broadcast

ip virtual-reassembly

ip route-cache flow

duplex auto

speed auto

pppoe enable group global

pppoe-client dial-pool-number 1

Dialer0
description $FW_OUTSIDE$
ip address negotiated
ip mtu 1492
ip nat outside
ip virtual-reassembly
encapsulation ppp
dialer pool 1
dialer-group 1
ppp authentication chap callin
ppp chap hostname [email protected]
ppp chap password 7 113F4F2746215E
ppp ipcp dns request

debug ppp nego log entries....

000795: *Apr 14 02:12:05.066: Vi1 CHAP: I CHALLENGE id 200 len 33 from "ERX5"
000796: *Apr 14 02:12:05.070: Vi1 CHAP: Using hostname from interface CHAP
000797: *Apr 14 02:12:05.070: Vi1 CHAP: Using password from interface CHAP
000798: *Apr 14 02:12:05.070: Vi1 CHAP: O RESPONSE id 200 len 35 from "[email protected]"
000799: *Apr 14 02:12:05.310: Vi1 CHAP: I FAILURE id 200 len 18 msg is "Request Denied"

Paolo Bevilacqua Fri, 08/16/2013 - 04:08

You should open nre threads for new probelsm.

Anyway, your ISP may have a MAC lock, ask them to remove it or leave router off for a night or so.

Actions

This Discussion