CUBE SIP-H323 UCM6.1 no ringback

Unanswered Question
Jan 6th, 2010

Hello all,

I have a problem with the ringback on a sip-trunk to a SP.

We have a UCM6.1 with a h323 gateway configured. This h323 gateway is also the CUBE and is connected to the SP. Everything is working only the ringback.

Here is the voicegateway config

voice call send-alert
!
voice service voip
address-hiding
allow-connections h323 to h323
allow-connections h323 to sip
allow-connections sip to h323
allow-connections sip to sip
supplementary-service h450.12
fax protocol pass-through g711alaw
h323
modem passthrough nse codec g711ulaw
sip
  no rtp send-recv
  header-passing
  early-offer forced
  midcall-signaling passthru

!

dial-peer voice 10 voip
destination-pattern <phonenumbers>
translate-outgoing calling 1
voice-class codec 1
voice-class h323 1
session target ipv4:<IP address CCM>
incoming called-number <phonenumbers>
dtmf-relay h245-alphanumeric
no vad

!

dial-peer voice 20 voip
tone ringback alert-no-PI
destination-pattern 0.T
progress_ind setup enable 3
progress_ind alert enable 8
translate-outgoing calling 1
voice-class codec 1
session protocol sipv2
session target sip-server
session transport udp
dtmf-relay rtp-nte

If calls are routed over the BRI the ringback is heared by the callers.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
fkarami Thu, 12/09/2010 - 02:21

Hi,

For troubleshooting purposes remove your ACLs and try again. (Don't forget to add them back in after this test)

Sometimes providers send ringback RTPs from a different source address than the one that they send the RTP audio stream for the call.

If that is the case, find out the IP's and ports that are being used from the provider and change your ACLs to allow the traffic to pass through.

Thanks,

Farbod

Ayodeji oladipo... Mon, 04/08/2013 - 07:32

phillipe,

wwhats your scenario..and can you describe the issue you are having

Please rate all useful posts

"opportunity is a haughty goddess who waste no time with those who are unprepared"

philippe.cousineau Mon, 04/08/2013 - 07:45

We have a CUCM 7.1.3 and a CUBE h323 for an ITSP sip provider.

When a call is made from the pstn to a phone, we have no ring back.

My coworker told me he been through the Cube logs.. he saw that when the phone ring we have a SIP 200 instead of a SIP 180 ( ring ) so we have no ring back for the caller.

Any idea ?

thanks

Ayodeji oladipo... Mon, 04/08/2013 - 07:47

please send..

debug ccsip messages

debug voip ccapi inout

Please rate all useful posts

"opportunity is a haughty goddess who waste no time with those who are unprepared"

Actions

This Discussion

Related Content