Remote site IP Communicator to CUCM thru remote ASA v8.2 no-audio

Unanswered Question

Hi,

We are in the process of migration some Nortel phones at various remote locations.

These remote sites are not managed sites and some of them are using their own internal IP address forwarding traffic to MPLS edge router.

With the PIX, using Static NAT for each PC running CIPC and manually assigning the natted IP for registration and the ACLs in place allowing traffic between the remote site and voice network, everything works fine.

However, the ASA at one remote site running version 8.2 and config attached is registering but no audio at all. The RTP stream to the natted IP of the PC seems to connect on TCP port 0

Can anyone see anything on the config that can cause this?

Thanks in advance for any response.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
casanavep Sat, 03/27/2010 - 16:29

I am expiriencing a simular issue. When a remote site terminal calls OnNet, but offsite RTP is loss if Cisco ASA or PIX is inline. Skinny inspection is enabled, so intellegent registration and call setup should happen. If the user calls OffNet or dials in such a way that the call is proxied through the gateway RTP is heard.

Jennifer Halim Sat, 03/27/2010 - 18:29

The following two lines overlaps with each other:

static (inside,FCT) 172.23.30.22  access-list inside_nat_static
static (FCT,inside) 192.168.3.55 172.23.30.22 netmask 255.255.255.255

I would remove both lines, and just configure the following:

static (inside,FCT) 172.23.30.22 192.168.3.55 netmask 255.255.255.255

Then perform a clear xlate after the above configuration.

Hope that helps.

Actions

This Discussion