ASA 5510 Interface errors

Unanswered Question
Jan 12th, 2010

Dear ALL,

I have a Cisco ASA 5510 as firewall which is directly connected to a Cisco 2600 series router (this is supplied by ISP) .

ASA's outside is connected to router's interface by a patch cable.

Every thing seems to run properly but I experienced too many errors on outside.

For example, within 48 hours period, I can get this situation:

112.815 collisions

34.631 late collisions

780.866 deferred

ISP told me his interface has been set to 10 Mb full duplex, but if I set up outside to auto auto I can get 10 Mb half-duplex

Please, anyone of you could give me an help?

                                   Regards

                                   Alberto Brivio

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Joe B Danford Tue, 01/12/2010 - 06:32

Did you try setting the ASA to 10 Full? If one side is hard coded you should do the same to the ASA also.

albertobrivio42 Tue, 01/12/2010 - 07:02

I tried to set.

But if I set up full or half duplex, it doesn't run

If I set up auto , it automatically set up to half-duplex, and runs.

Joe B Danford Tue, 01/12/2010 - 10:53

Try setting to full then bring the interface down and back up. I know of a similar issue with same hardware. May want to try rebooting the router also.

albertobrivio42 Thu, 01/14/2010 - 03:50

Solution was replace patch cable with a cross cable.

I can see 10 Mb full duplex correctly without any error interface.

                                    Thanks for your help

Actions

This Discussion