CUCM 7 (HO) Site and VG(Remote Office) FXO ringing even at off-hook

Unanswered Question
Jan 18th, 2010

Hi,

I have 2 sites involved in this case. The CM is in the HO . I have issues in the VG in the RO. All the phoned in the RO is getting register with the CM in HO. All the route patterns are mentioned in the CM in HO. When I make a PSTN call , the dialing is made though the VG in RO according the Route Pattern In CM.

The problem which I face is that i have 4 analog lines . All the call gets forwarded to the Reception Number as in the configuration below.Whats happening is like when a call comes from a PSTN line the number 4400 will ring. When I pick the call there is no indication on audio. But the person who called though the pSTN still have the phone ringing continuosly. It seems like when I off-hook the phone then FXO is not getting the proper signal to send to the Serivce Provider.

I seek expert opnion on this issue..............................

I

!

trunk group  analog

!

voice-card 0

dspfarm

dsp services dspfarm

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!        

!

!

!

voice translation-rule 9

rule 1 /^\(\)/ /9\1/

!

!

voice translation-profile ADD9

translate calling 9

!

!

!

!

!

interface FastEthernet0/0

description -----Connected to Edge Switch-----

no ip address

duplex auto

speed auto

!

interface FastEthernet0/0.1

encapsulation dot1Q 1 native

ip address 192.168.1.9 255.255.255.0

ip directed-broadcast

ip virtual-reassembly

!

interface FastEthernet0/0.3

encapsulation dot1Q 3

ip address 192.168.3.9 255.255.255.0

ip directed-broadcast

ip virtual-reassembly

h323-gateway voip interface

h323-gateway voip bind srcaddr 192.168.3.9

!

interface Service-Engine0/0

no ip address

shutdown

!

interface FastEthernet0/1

no ip address

shutdown

duplex auto

speed auto

!

ip forward-protocol nd

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.1

!

!

!

voice-port 0/0/0

trunk-group analog 1

translation-profile incoming ADD9

supervisory disconnect dualtone mid-call

input gain 7

cptone AE

timeouts call-disconnect 5

connection plar opx 4400

caller-id enable

!

voice-port 0/0/1

trunk-group analog 2

translation-profile incoming ADD9

supervisory disconnect dualtone mid-call

input gain 7

cptone CH

timeouts call-disconnect 5

connection plar opx 4400

impedance complex2

caller-id enable

!

voice-port 0/0/2

trunk-group analog 3

translation-profile incoming ADD9

supervisory disconnect dualtone mid-call

input gain 7

cptone CH

timeouts call-disconnect 5

connection plar opx 4400

shutdown

impedance complex2

caller-id enable

!

voice-port 0/0/3

trunk-group analog 4

translation-profile incoming ADD9

supervisory disconnect dualtone mid-call

input gain 7

cptone CH

timeouts call-disconnect 5

connection plar opx 4400

shutdown

impedance complex2

caller-id enable

!

!

!

!

!

dial-peer voice 12 pots

trunkgroup analog

description --- Outgoing Local Calls ---

preference 5

destination-pattern 9[2-8]......

!

dial-peer voice 20 pots

trunkgroup analog

description --- National Calls ---

preference 10

destination-pattern 9[0][2346789].......

!

dial-peer voice 30 pots

trunkgroup analog

description --- Mobile Calls ---

preference 10

destination-pattern 9[0][5][0,5,6].......

!

dial-peer voice 40 pots

trunkgroup analog

description --- ISD Calls ---

preference 10

destination-pattern 9[0][0]..T

!

dial-peer voice 60 pots

trunkgroup analog

description --- Service Number ---

preference 5

destination-pattern 9[19]..

!

dial-peer voice 70 voip

destination-pattern 4...

session target ipv4:172.16.3.10

!

!

gateway

timer receive-rtp 1200

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
markbatts Fri, 01/22/2010 - 07:47

Hi,

It sounds like the answer supervision isn't working.Have you tried Answer supervision with battery reversal or tones?

Mark

Actions

This Discussion