SA520 Multiple VLAN Subnet Question

Unanswered Question
Jan 19th, 2010
User Badges:

I am trying to configure my SA520 with 4 VLANS


VLAN-1 is configured as the default with 192.168.75.1/255.255.255.0 and DHCP Range of 192.168.75.100-254


I thought I could create VLAN 2,3, and 4 with the pattern of 192.168.x.1 and DHCP of 192.168.x.100-254 where x=the VLAN ID


When I do this, strange things seem to occur with connected DHCP clients on those VLANS, and I can not "see" DHCP leased clients in the config screen


The system happily accepted the above config.  So after reading the docs -- I noted that VLANS need to exist in the same DHCP scope.


I tried changing VLAN 2,3 and 4 to match the following pattern


VLAN IP = 192.168.75.x/255.255.255.0 with DHCP of 192.168.75.1x0->1x9


I get an error for the VLAN IP address stating that "IP in the same subnet is already configured"


Thoughts?


Firmware .39

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Steven Smith Tue, 01/19/2010 - 09:14
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Hi Jason,

Before the 1.0.39 firmware, the VLANs required the same subnet.  In 1.0.39, you can create your own subnets and DHCP scopes for each VLAN, which in fact is required in 1.0.39.  I am not sure if they will show up in the DHCP clients page, but I can look into this.

jason.w.frye Tue, 01/19/2010 - 09:23
User Badges:

Actually that maps to what I just tried.


The only real issue now seems to be that only VLAN 1 (default) DHCP clients show up in the list.

Actions

This Discussion

Related Content