WAAS product license is missing

Unanswered Question
Jan 26th, 2010

Hi,

I just checked on my WAAS console and realize that there is a critical error for license is missing for few of the WAAS devices, is anyone know what kind of license is needed? Only some of the devices having this error the rest are fine.

waas.JPG

Appreciate any advice or comment for this issue. Thanks.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Eric Rose Wed, 01/27/2010 - 05:57

Depending on how you configured the devices initially. the setup script would ask you for the license level that you have.

Otherwise you will have to install the license level yourself.

here is the url to configure it via the GUI you can also do it via the CLI "license add..." or "license clear..."

http://www.cisco.com/en/US/docs/app_ntwk_services/waas/waas/v413/configuration/guide/other.html#wpmkr1052752

Table 9-1     WAAS Software Licenses

License
Description

Transport

Enables basic DRE, TFO, and LZ optimization. Cannot be configured if the Enterprise license is configured.

Enterprise

Enables the EPM, HTTP, MAPI, NFS, SSL, CIFS (WAFS), and Windows Print application accelerators, the WAAS Central Manager, and basic DRE, TFO, and LZ optimization. Cannot be configured if the Transport license is configured.

Video

Enables the video application accelerator. Requires the Enterprise license to be configured first.

Virtual-Blade

Enables the virtualization feature. Requires the Enterprise license to be configured first.

Thanks

Eric

     if this answer your question please mark as answered with a 5.

wooiboontan Sun, 02/07/2010 - 23:42

I have verified with Cisco and these is a bug for version 4.1.3a f

irmware which caused the licensing issue so upgrade to 4.1.5c will resolve this problem.

Anyway, thanks for your comment.

Actions

This Discussion