CUPC 503 error on one computer, but not on others...

Unanswered Question
Feb 12th, 2010

I'm trying to test our new CUPS server.  I have the CUPC client on several computers here and it runs fine.  I can log into the new CUPS with different usernames and everything seems to work fine (except Exchange Free/Busy status, but that's what I'm trying to test).  The problem is that I installed CUPC on my laptop here and I cannot get the presence service to start with the same unsernames I was just logged into on my desktop.  I can log in OK, but the Presence server will not connect.  I looked in the CUPC log at it's resolving the server name (which is the problem I ran into previously), but it's getting a 503 - Service Unavailable message.  It only effects this client.  I've seen reference to the 503 error on communication between CUPS and CUCM, but this is just between CUPC and CUPS, right?  Any ideas out there?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
CHRIS CHARLEBOIS Fri, 02/12/2010 - 08:18

It looks alot like the problem we had when we couldn't resolve the CUPS server FQDN.  But the desktop and laptop are on the same subnet and use the same DNS servers.  I can ping the CUPS server by FQDN from the command prompt on both



2010-02-11 14:57:46,319 [0x000016f4] INFO  LCWabiAccount - (WABIMSG_ACCTINFO) acct SLOT 0 - CUPS (@) (0x0186a368), instance=54, proxy=BC-IPT-UPS.:5060(TCP), reg=false, pres=true, SL=false, KPML=false, CiscoKeepAlive=false
2010-02-11 14:57:46,319 [0x00001394] WARN  LCIsuaLog - (WABIMSG_SDKMSG) CSuaCallControlManager.Singleton.Asynchronous::CProxyRegistrationHelper::RegisterWithNextProxy[2852] - Order of routing attempt: :5060(TCP)>. Attempting to register to
2010-02-11 14:57:46,319 [0x000016f4] INFO  LCWabiSinks - (WABIMSG_REGSTATE6) *********   CUPS (@) (slot 0) REGISTER STATE:  Registering...    *********
2010-02-11 14:57:49,787 [0x000016f4] INFO  LCWabiAccount - (WABIMSG_ACCTINFO) acct SLOT 0 - CUPS (@) (0x0186a368), instance=54, proxy=BC-IPT-UPS.:5060(TCP), reg=false, pres=true, SL=false, KPML=false, CiscoKeepAlive=false
2010-02-11 14:57:49,787 [0x000016f4] ERROR LCWabiSinks - (WABIMSG_REGSTATE11) *********   CUPS (@) (slot 0) REGISTER STATE: FAILED!! code=503, reason=Service Unavailable   *********
2010-02-11 14:57:49,787 [0x00001394] ERROR LCIsuaLog - (WABIMSG_SDKMSG) CSuaCallControlManager.Singleton.Asynchronous::CProxyRegistrationHelper::onFailure[3561] - Failed to register! error-code: 503, msg: 'Service Unavailable'. Retry in 20 second(s).


I swapped out the username for and the domain with to protect the innocent.  Or maybe the guilty; we will see.  From the command prompt I can ping BC-IPT-UPS. and I get a response from the CUPS at the correct IP address.

CHRIS CHARLEBOIS Fri, 02/12/2010 - 10:43

OK, fixed the Free/Busy issue (TAC politely pointed out that significant changes like adding an Outlook Gateway may require restarting services, such as the Presence Engine, to complete.)  However, I still have this CUPC client issue hanging over my head.

Actions

This Discussion