Outgoing SIP Call

Unanswered Question
Feb 18th, 2010

When I try to place a call on my SIP trunk I get "Unknown Number".  The incoming call on the SIP trunk works fine.  I have a separate access code for my SIP trunk so when I press 7 it goes to my SIP trunk.  Now, it was working before but I've done a couple of upgrades on the UC520 and just noticed it's no longer working.  As well, when I do the dial-plan diagnostic test it finds the sip match.  I don't get it.  What CLI commands can I use to troubleshoot this problem?  Any ideas as to where the problem might be?


dial-peer voice 1020 voip

corlist outgoing call-local

description **CCA*North American*SIPTrunk-Local**

translation-profile outgoing PSTN_Outgoing

preference 1

destination-pattern 7[2-9]..[2-9]......

voice-class codec 1

voice-class sip dtmf-relay force rtp-nte

session protocol sipv2

session target sip-server

dtmf-relay rtp-nte

ip qos dscp cs5 media

ip qos dscp cs4 signaling

no vad


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Steven Smith Thu, 02/18/2010 - 07:55

It would be best to post the entire config, but remove passwords.


For debugs...


debug ccsip messages

debug voip dialpeer inout

MICHAEL CARTER Thu, 05/27/2010 - 01:04

Hello Joseph,


I have a similar problem with my SIP trunk - did you resolve this issue?  What was the root cause?


Yours sincerely,


Michael.

ciscojoe837 Thu, 05/27/2010 - 05:16

Hi Michael,


It was the Caller-ID number.  If I didn't fill in the Caller-ID on the SIP trunk or used my Main Company number (on my PSTN trunk), the call wouldn't go out properly.  Once I changed the Caller-ID to the main number my SIP provider gave me, the outgoing calls worked.


To view what was going on I used:


debug ccsip message


I also turned on logging to the console because I always turn it off when I don't need it:


config t

logging console debugging


Hope that helps.

Actions

This Discussion

Related Content