Problem with load balancing on ACE 4710

Unanswered Question
Feb 21st, 2010


I'm setting ACE4710.
I'm using DSR (Direct server return).
The load balancing cannot be distributed now.
I append the network configuration.
Could someone please help out?


I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Gilles Dufour Mon, 02/22/2010 - 02:00

What is the problem ?

Is all traffic going to a single rserver ?

If that's your problem, this is due to "predictor hash address source".

Please clarify the exact problem if you need more help.


hissanjijou12 Mon, 02/22/2010 - 19:43


My problem has not been to have load balancing to rserver.

Connection is → NG (Connection error)

Connection is → OK(rserver1)

Connection is → OK(rserver2)

Even if "predictor ROUNDROBIN" is changed, it is the same.

Why cannot load balancing be done?

It is displayed that State is OPERATIONAL as a result of doing 'show rserver'.

Is this a correct display?

Gilles Dufour Tue, 02/23/2010 - 08:31

Could you get a 'show tech' after running a test and attach it to this thread.

You could also capture a sniffer trace and see if the request is forwarded to the server and what the server does with the response.


aljaloudi Wed, 03/24/2010 - 00:57

did you find the solution?

make sure you configure loopback on the servers eq to the VIP on the ACE

disable ARP on the server Loopback interfaces

set the gateway for the Servers to the FWSM ""

please let me know how to goes, if you have implemented this and still get outages try to do clear xlate on the FWSM "during the outage",


This Discussion

Related Content