Trunking btw 2950 and 2960

Unanswered Question

Hi,

       i am trying to connect 2950 and 2960

1) Trunk port is up on both the switch

2) i can see other switch when i do sh cdp neigh

3) VTP domain name is blank for both the switch

4) There is no VTP password

but still VLANs are not getting transffered from 2950 to 2960. Any idea .....

regards

Neo

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
dario.didio Fri, 02/26/2010 - 05:04

Hi,

Are the needed VLANs configured on both switches?


Can you post your configs?

Can you post the output of "show interface interface-name (fe.Gi0/1) trunk" of both switches?

Can you post "show spanning-tree"?

HTH,

Dario

Are the needed VLANs configured on both switches?

On server switch VLANS are configured


Can you post your configs?

not possible

Can you post the output of "show interface interface-name (fe.Gi0/1) trunk" of both switches?

output is same.Trunking=On , Default Encapsulation DoT1q

Can you post "show spanning-tree"?

Port is fwding mode

regards

Neo

dario.didio Fri, 02/26/2010 - 05:28

What is your problem actually?

You have configured VLANs on a switch, now you want another switch to learn these VLANs and allow these VLANs between these 2 switches?

Please describe your problem clearly.

chris.macleod Fri, 02/26/2010 - 05:10

Hi,

Have you tried specifying a VTP domain, you may well need this for VTP to work I have never tested.

Thanks

Chris

Wassim Aouadi Sat, 02/27/2010 - 03:43

let's suppose swA the old switch and swB the new one

first, make sure swB's VTP configuration does not overwrite swA's config. You can, e.g., put swB in Transparent mode (configuration register is reset to 0), delete vlan.dat, set vtp mode to Client, connect it to swA, configure correct vtp domain name (and password if any).

If you connect swB to swA without these measures, you may end up with VLANs configuration on swA being overwritten by the VLAN configuration on swB.

Leo Laohoo Sat, 02/27/2010 - 13:27

How do you expect the VLANs to propagate from the VTP Server to the VTP client if the following are missing:

1.  VTP Domain name; and
2.  VTP password.

If you don't have any values in any of them, VTP propagation won't work.

Actions

This Discussion