SRW224G4 isn't booting anymore

Unanswered Question
Mar 7th, 2010

I bought a Linksys SRW224G4 3 days ago and yesterday i had the time to made some configuration.

Today, i plugged in the power cord and wondered why all LEDs were on.

The Switch wasn't reachable over the network,  so plugged in the Serial-Cable and saw this:

------ Performing the Power-On Self Test (POST) ------

UART Channel Loopback Test........................PASS

Testing the System SDRAM..........................PASS

Boot1 Checksum Test...............................PASS

Boot2 Checksum Test...............................PASS

Flash Image Validation Test.......................PASS

BOOT Software Version 1.0.2 Built  17-Aug-2006  14:55:46

:::                                                                           
:::        ::: :::       ::: :::     :::::  :::::::::: :::      ::: ::::::::::
:::        ::: :::::     ::: :::   :::::   ::::     ::: ::::  :::: ::::     :::
:::        ::: ::: :::   ::: ::::::::      ::::          ::::::::  ::::       
:::        ::: :::   ::  ::: ::::::::::     ::::::::::     ::::     ::::::::::
:::        ::: :::    :::::: :::    ::::            :::    ::::             :::
:::::::::: ::: :::      :::: :::      :::: :::......:::    ::::    :::......:::
......... ... ...       ... ...       .... ..........     ....     ..........

Linksys SmartSwitch based on 88E6218 with ARM946E-S.
32MByte SDRAM. I-Cache 8 KB. D-Cache 8 KB. Cache Enabled.

Autoboot in 2 seconds - press RETURN or Esc. to abort and enter prom.
Preparing to decompress...
100%
Decompressing SW from flash
100%

OK
Running from RAM...

*******************************************************************
*** Running  SW  Ver. 1.2.2b  Date  20-Mar-2007  Time  11:44:49 ***
*******************************************************************

HW version is 00.03.00
Base Mac address is: ec:30:91:d6:a6:ee
Dram size is  : 32M bytes
Dram first block size is  : 16969K bytes
Dram first PTR is  : 0xF6D840
Flash size is: 8M
01-Jan-2000 01:01:02 %CDB-I-LOADCONFIG: Loading startup configuration.
01-Jan-2000 01:01:04 %ERHG-F-SEND: BOXP_perform_smi_scan_of_devices_in_slot - failed reading device id on device 0


***** FATAL ERROR *****
Reporting Task: ROOT.
Software Version: 1.2.2b (date  20-Mar-2007 time  11:44:49)

**************************************************
*****************  SYSTEM RESET  *****************
**************************************************

The Switch is looping the whole time and reflashing the firmware doesn't change anything.

Any suggestion?

Kind regards

Michael Mösl

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Glenn Quesenberry Wed, 03/10/2010 - 09:22

Michael,  did you flash the fw using the XMODEM procedure on page 64 of the Admin Guide?  If so what version of the fw are you flashing it with?  I just looked on the Software Download page and the only version I see available is version 1.2.2a, but your output seems to be trying (and failing) to load 1.2.2b.  If possible can you down load the 1.2.2a version from our Software Download page and try flashing it with the page 64 procedures?

Regards,

Glenn

michaelmoesl Thu, 03/11/2010 - 10:58

Glenn, thanks for your response.

Yes , i flashed the fw using the XMODEM.

I forgot to mention that the hardware revision of my switch is 1.1.

According to the Cisco documentation, it's not pssible to use the 1.2.2a version of the fw for the 1.1 hardware revision.

The 1.2.2a version is for the 1.0 revision.

Here i found the one for the 1.1 revision.

I found some old threads in the Linksys community about this matter and the had to turn in the switch for repair.

Today, i did the same and i will see if the new one works.

But thanks for your support.

Regards,

Michael

Actions

This Discussion