Calling-Number command not working

Unanswered Question
Mar 5th, 2010
User Badges:

UC520 running uc500-advipservicesk9-mz.150-1.XA





I have a line (423) set to CFA, when the number is called it sends out the local lines number as calling party.

I have changed the calling-number to initiator and local.

intitiator causes this to happen.

Calling Party Number i = 0x2180, '7202832423'
                Plan:ISDN, Type:National
        Called Party Number i = 0xA1, '3037078037'
                Plan:ISDN, Type:National
        Redirecting Number i = 0x00008F, '423'

It is sending out the local lines number 7202832423 not the original calling number of 2084420136

setting it to local causes this to happen

Calling Party Number i = 0x2180, '72028327202832423 <-----need to be 208-422-0136
                Plan:ISDN, Type:National
        Called Party Number i = 0xA1, '3037078037'
                Plan:ISDN, Type:National
        Redirecting Number i = 0x00008F, '
423'   <------need to be 7202832423
Any help would be appreciated, thanks

Attachment: 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Marcos Hernandez Sun, 03/07/2010 - 07:13
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

You need to manipulate a couple of translation rules for this to work. Could you post your configuration? Don't forget to remove passwords and other confidential information.


Thanks,


Marcos

tknapp Mon, 03/08/2010 - 06:41
User Badges:

I have attached a config from the unit.

If more config is needed please let me know.

I would also like to know what reference is used

Thanks.

Attachment: 
rmwall Tue, 03/16/2010 - 17:46
User Badges:

Just wondering if you ever obtained a solution to your problem, and if so, could you share it.


Thanks.

Marcos Hernandez Tue, 03/16/2010 - 17:48
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

I will post my comments shortly. Sorry for the delay everybody!


Marcos

Marcos Hernandez Tue, 03/16/2010 - 17:53
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

In the configuration that you posted, could you try changing the translation profile of your POTS dial peers to "PSTN_CallForwarding", instead of what's currently configured?


Let me know.


Marcos

tknapp Wed, 03/17/2010 - 05:48
User Badges:

rule 15 in this translation pattern was causing the issue:

voice translation-profile PROFILE_ALL_T1E1
translate calling 4


voice translation-rule 4
rule 1 /423/ /7202832423/
rule 2 /444/ /3037383444/
rule 3 /^44\([0-1]\)$/ /303738344\1/
rule 4 /445/ /3037383445/
rule 15 /.*/ /7202832423/


I was told rule 15 was causing the issue.  which makes sense.

I did a clean install on another unit and did not try to get fancy, very raw and simple.


voice translation-rule 5
rule 15 // //
voice translation-profile PROFILE_ALL_T1E1
translate calling 5


The second set is what was created and no problem with number Caller ID.

Thanks to my co-worker Andy Z.  for finding the original part.

Also thanks to all the folks who replied, nice to share the fun!

rmwall Mon, 03/15/2010 - 16:41
User Badges:

I have the same problem.  Could you share what translations are needed to make this work?


Please refer to the attached config file.


Thanks.


Rich

Actions

This Discussion