TDM switching BRI with Polycom

Unanswered Question
Mar 8th, 2010
User Badges:

Hi


I want to configure a TDM switching BRI to PRI and PRI to BRI video calls with 2 bri ports but i have the following issues:


1) The incoming call was sucessfull but only at 128 kbps, when de

the caller try the video conference to 256kbps but finally completes at 128kbps.

2) i can´t place BRI calls to the PSTN, with the debug q931 the result is :


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}


        Cause i = 0x8281 - Unallocated/unassigned number


The PSTN PRI send the last four digists, so the BRI line is 9005.


The configuration:


!
no aaa new-model
network-clock-participate slot 1
network-clock-participate slot 2
network-clock-participate wic 0
network-clock-participate wic 3
network-clock-select 1 E1 0/0/0
!


!
!
voice-card 0
dspfarm
dsp services dspfarm
!
voice-card 1
dsp services dspfarm
!
voice-card 2
dsp services dspfarm
!
!


!
interface Serial0/0/0:15
no ip address
encapsulation hdlc
isdn switch-type primary-net5
isdn incoming-voice voice
isdn calling-number 9005
no cdp enable
!
interface BRI0/3/0
no ip address
isdn switch-type basic-net3
isdn protocol-emulate network
isdn tei-negotiation first-call
isdn layer1-emulate network
isdn incoming-voice voice
isdn supp-service name calling
isdn negotiate-bchan
isdn sending-complete
isdn skipsend-idverify
line-power
!
interface BRI0/3/1
no ip address
isdn switch-type basic-net3
isdn protocol-emulate network
isdn tei-negotiation first-call
isdn layer1-emulate network
isdn incoming-voice voice
isdn supp-service name calling
isdn negotiate-bchan
isdn sending-complete
isdn skipsend-idverify
line-power
!


trunk-group CELULAR
!
voice-port 0/3/0
compand-type a-law
!
voice-port 0/3/1
compand-type a-law
!
!
dial-peer voice 998 pots
incoming called-number .
direct-inward-dial
port 0/3/0
!
dial-peer voice 999 pots
preference 1
destination-pattern 9005
port 0/3/0
forward-digits 4
!
dial-peer voice 996 pots
preference 1
destination-pattern 9006
port 0/3/1
forward-digits 4
!

dial-peer voice 14 pots
corlist outgoing SalidaNacional

destination-pattern 009........
port 0/0/0:15
forward-digits 10

!


!
num-exp 9000 68020
!
                                                  

Thanks in advance for your help





  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 2.4 (5 ratings)
Loading.
paolo bevilacqua Mon, 03/08/2010 - 11:33
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Configure as below.


regarding the calling out issue, you need to take "debug isdn q931" with "term mon".




interface BRI0/3/0
no isdn tei-negotiation first-call

no isdn supp-service name calling
no isdn negotiate-bchan
no line-power

trunk-group bri
!
interface BRI0/3/1
no isdn tei-negotiation first-call

no isdn supp-service name calling
no isdn negotiate-bchan
no line-power

trunk-group bri


!
!
dial-peer voice 998 pots
incoming called-number .
direct-inward-dial
no port 0/3/0
!
dial-peer voice 999 pots
destination-pattern 9005
no port 0/3/0
trunk-group bri forward-digits 4
!
no dial-peer voice 996 pots

juankcs85 Thu, 04/08/2010 - 12:15
User Badges:

This is the debug q931


Mar  6 18:10:55.231: ISDN BR0/3/1 Q931: RX <- SETUP pd = 8  callref = 0x06
        Bearer Capability i = 0x8890
                Standard = CCITT
                Transfer Capability = Unrestricted Digital
                Transfer Mode = Circuit
                Transfer Rate = 64 kbit/s
        Channel ID i = 0x81
                Preferred, B1
        Called Party Number i = 0x80, '00943390160'
                Plan:Unknown, Type:Unknown
        Sending Complete
*Mar  6 18:10:55.243: ISDN BR0/3/1 Q931: TX -> CALL_PROC pd = 8  callref = 0x86
        Channel ID i = 0x89
                Exclusive, B1
*Mar  6 18:10:55.411: ISDN BR0/3/1 Q931: TX -> DISCONNECT pd = 8  callref = 0x86
        Cause i = 0x8281 - Unallocated/unassigned number
*Mar  6 18:10:55.671: ISDN BR0/3/1 Q931: RX <- RELEASE pd = 8  callref = 0x06
*Mar  6 18:10:55.671: ISDN BR0/3/1 Q931: TX -> RELEASE_COMP pd = 8  callref = 0x86

paolo bevilacqua Thu, 04/08/2010 - 12:24
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

You have something wrong in the configuration, like the corlist blocking.

juankcs85 Thu, 04/08/2010 - 12:54
User Badges:

This is the configuration running in the router, do you have any idea?

There are any posibility that the problem is associated with the telco?


Thanks

Attachment: 
juankcs85 Thu, 04/08/2010 - 13:05
User Badges:

ZipaquiraToIP#show dialplan number 00943390160

Macro Exp.: 00943390160


VoiceEncapPeer14

        peer type = voice, system default peer = FALSE, information type = voice,

        description = `SALIDA NACIONAL',

        tag = 14, destination-pattern = `009........',

        voice reg type = 0, corresponding tag = 0,

        allow watch = FALSE

        answer-address = `', preference=0,

        CLID Restriction = None

        CLID Network Number = `'

        CLID Second Number sent

        CLID Override RDNIS = disabled,

        rtp-ssrc mux = system

        source carrier-id = `', target carrier-id = `',

        source trunk-group-label = `',  target trunk-group-label = `',

        numbering Type = `unknown'

        group = 14, Admin state is up, Operation state is up,

        Outbound state is up,

        incoming called-number = `', connections/maximum = 0/unlimited,

        DTMF Relay = disabled,

        URI classes:

            Destination =

        huntstop = disabled,

        in bound application associated: 'DEFAULT'

        out bound application associated: ''

        dnis-map =

        permission :both

        incoming COR list:maximum capability

        outgoing COR list:SalidaNacional

        Translation profile (Incoming):

        Translation profile (Outgoing):

        incoming call blocking:

        translation-profile = `'

        disconnect-cause = `no-service'

        advertise 0x40 capacity_update_timer 25 addrFamily 4 oldAddrFamily 4

        mailbox selection policy: none

        type = pots, prefix = `',

        forward-digits 10

        session-target = `', voice-port = `0/0/0:15',

        direct-inward-dial = disabled,

        digit_strip = enabled,

        register E.164 number with H323 GK and/or SIP Registrar = TRUE

        fax rate = system,   payload size =  20 bytes

        supported-language = ''

        preemption level = `routine'

        bandwidth:

            maximum = 64 KBits/sec, minimum = 64 KBits/sec

        voice class called-number:

            inbound = `', outbound = `'

        dial tone generation after remote onhook = enabled

        mobility=0, snr=, snr_noan=, snr_delay=0, snr_timeout=0

        Time elapsed since last clearing of voice call statistics never

        Connect Time = 4957729, Charged Units = 0,

        Successful Calls = 337, Failed Calls = 61, Incomplete Calls = 45

        Accepted Calls = 0, Refused Calls = 0,

        Last Disconnect Cause is "13  ",

        Last Disconnect Text is "no user answer (19)",

        Last Setup Time = 132054671.

        Last Disconnect Time = 132060811.

Matched: 00943390160   Digits: 3

Target:



the call placed from the ip phone to any destination works fine but din't work with the polycom

paolo bevilacqua Thu, 04/08/2010 - 13:33
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Check:


      outgoing COR list:SalidaNacional


Note I think can do without 0 in Spain. Users like it.

juankcs85 Wed, 04/14/2010 - 14:17
User Badges:

Thank you very much for your help, but the incoming call conected successful at 128kbps and 256 kbps but the outgoing call only conected at 128kbps what is the possible issue?

paolo bevilacqua Thu, 04/15/2010 - 13:05
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Check "debug isdn q931"


Remember to rate useful posts clicking on the stars below.

juankcs85 Wed, 04/21/2010 - 12:35
User Badges:

Hi


thank you very much for you help, but the problem was associated with the command "isdn calling-number xxxxx" in the serial interface.

juankcs85 Fri, 04/30/2010 - 08:41
User Badges:

Hi, i have the following problem again :-s


When i try to stablish a conference at 256kbps, the conference was stablished at 128kbps but the inbound conferences succefully stablished at 128kbps or 256 kbps,


i have no idea what happend, this is the running config.


the remote video conference number with prefix: 000943390160

local video conference number: 4849005


Thanks for your help

Attachment: 
paolo bevilacqua Mon, 05/03/2010 - 12:58
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

As mentioned already, you need to take debug isdn q931 when having a problem.

Then you mentioned it was something else and low-rated my posts ?

paolo bevilacqua Tue, 05/04/2010 - 04:43
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

For once i will put my answer in spanish for better chances to be understood:


Amigo, no es nada professional tu actitud de preguntar, rechazar sugerencias y despues poner malos votos.

De esta manera, no vas a mejorar ni tu conocimientos, ni tu reputaciòn.

juankcs85 Tue, 05/04/2010 - 07:28
User Badges:



/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Buen Día


No estoy rechazando ninguna ayuda, y tampoco calificando mal, tengo entendido que es un foro en donde se postean discusiones sobre temas técnicos y dependiendo de lo aplicado se califica si funciono para el problema o no, los comentarios que coloco es haciendo referencia a mi problema y a la solución del mismo para que en caso de que alguien más se le presente lo pueda aplicar. Si me equivoco sobre la finalidad del foro por favor regáleme las directrices del mismo.


Sld's

Actions

This Discussion