2960G- 3 ESX hosts

Unanswered Question
Mar 9th, 2010

hi,


can someone please help verify the following configuration for Cat2960


version 12.2
no service pad
service timestamps debug datetime localtime show-timezone
service timestamps log datetime
no service password-encryption
service sequence-numbers
!
hostname SRV-SW3
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
no aaa new-model
clock timezone EDT -5
clock summer-time EDT recurring
system mtu routing 1500
ip subnet-zero
!
cluster commander-address 000a.412c.ca00 member 7 name VT vlan 1
!
spanning-tree mode pvst
spanning-tree extend system-id
!
vlan internal allocation policy ascending
!


interface GigabitEthernet0/1 - 19
switchport access vlan 10
switchport mode access
spanning-tree portfast
!
interface GigabitEthernet0/20
switchport access vlan 3
switchport mode access
spanning-tree portfast
!
interface GigabitEthernet0/21 - 23
switchport mode access
spanning-tree portfast
!
interface GigabitEthernet0/24
switchport mode trunk
!
interface Vlan1
no ip address
no ip route-cache
shutdown
!        
interface Vlan2
ip address 10.0.2.249 255.255.255.0
no ip route-cache
!
ip http server


!
control-plane



here is an examle of one ESX host




Service Console                VTESX03                               

IP Address        10.0.0.72  (port 6 on the ESX)--->Port 15 (cisco2960)

                                                              (port 4)--->port 13 (cisco2960)                       

Subnet Mask        255.255.255.0                               

Hostname (FQDN)        VTESX03                               

Gateway        10.0.0.1                               

DNS Server address        10.0.0.17/10.0.0.18                               

VLAN ID                10                       


i don't see int vlan 10 configured on the c2960


customer is saying that his VMs have LAN connectivity but i am not sure how is that possible?


thank you

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Reza Sharifi Tue, 03/09/2010 - 12:22

Hello Mohammed,


Do a "sh vlan id 10" and see if the vlan exist.

If the switch is in vtp server mode you don't see L-2 vlans unless you change it to transparent mode.


HTH

Reza

Actions

This Discussion