SLM 2048 GOING dead slow very often

Unanswered Question
Mar 16th, 2010

Hi,

We have bought 1 of SLM2048 for our office to upgrade two old switches to one 1GB network. I wonder what is the reason that eveery now and then the trafic slows down to about 10 to 20 kB/s and I need to reboot the switch to get it working again. it is going on in different intervals some times twice a week somtimes twice a day (as today) .

Does enybody have idea what causes it. Is it overheating or is it some firmware issue? It is realy anoing. And Im now getting blamed for spending £600 for the switch which does not do any good.

help please

Petr

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
petrpastor Tue, 03/16/2010 - 07:45

just a note.

I dont beleive that it could be broadcast storm. Filter is set to max Broadcast BandWidth 3.5Megabit per port which is 0.35% of the actual port capability

Petr

alissitz Wed, 03/17/2010 - 08:32

Hello,

Have you considered contacting our support?  The home page has a link to our support group, see the right hand side of the page:

https://www.myciscocommunity.com/community/smallbizsupport

A few things you will be asked about:

1) have you upgraded to latest firmware and performed a reboot?

2) is this related to processor or traffic loads?

3) if processor, we will need to see the configs in order to see if anything is 'funky'.   Also some logging will help, syslog events.

4) if traffic loads, which ports are causing this?

5) In the middle of the 'slow down' which ports have their lights constantly on?

6) can you disconnect ports one at a time to find the culprit?

Just a few thoughts to help speed this up  ...

HTH,

Andrew Lissitz

Actions

This Discussion