Problem login into CUPS from CUPC

Unanswered Question
Mar 16th, 2010
User Badges:

Hi!

After a upgrade to Cisco Presence Server 7.0.7 im having problems login in with CUPC to the CUPS. I get "Couldn't connect to the server" in the client (in Swedish) and the following in the logs for the client:


2010-03-16 18:19:47,121 [0x00001f4c] DEBUG LCConnection - CUPS_CONFIG startConnection(): lusrvcups:443(https)
2010-03-16 18:19:47,121 [0x00001f4c] DEBUG LCConnection - CUPS_CONFIG setState(): [IDLE] --> [CONNECTING_PRIMARY]
2010-03-16 18:19:47,121 [0x00001f4c] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.userName], value=[ala]
2010-03-16 18:19:47,121 [0x00001ba4] DEBUG LCWIN32UI - Connection Transition(Hub): lHint = 2101, type=4, state=2
2010-03-16 18:19:47,123 [0x00001f4c] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.password], value=[***************]
2010-03-16 18:19:47,126 [0x00001f4c] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.serverAddress], value=[lusrvcups]
2010-03-16 18:19:47,128 [0x00001f4c] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.serverProtocol], value=[https]
2010-03-16 18:19:47,130 [0x00001f4c] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.serverPort], value=[]
2010-03-16 18:19:47,131 [0x00001f4c] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.autoLogon], value=[true]
2010-03-16 18:19:47,133 [0x00001f4c] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.savePassword], value=[true]
2010-03-16 18:19:47,134 [0x00001f4c] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.autoServerDiscovery], value=[true]
2010-03-16 18:19:47,136 [0x00001f4c] DEBUG LCMiddleware - Service::Notify_ServiceChanged() - Service[EPASInterfaceManager] changing from SERVICESTATE_STARTED to SERVICESTATE_CONNECTING
2010-03-16 18:19:47,136 [0x000016d4] INFO  LCMiddleware - (MWMSG_EIM_LOGGINGINTOSVR) Connecting to SOAP server lusrvcups
2010-03-16 18:19:47,136 [0x000016d4] DEBUG LCSoap - Request <epas:login client-type="cupc" client-version="7.0.2.13820" force="true"><epas:username>ala</epas:username><epas:password>********</epas:password></epas:login>
2010-03-16 18:19:47,170 [0x000016d4] ERROR LCMiddleware - (MWMSG_EIM_SOAPLOGINFAILED) Failed to log in to SOAP server
https://lusrvcups/EPASSoap/service, FAULT CODE:SOAP-ENV:Server; ERROR:HTTP error; DETAIL:HTTP/1.1 404 Not Found
2010-03-16 18:19:47,171 [0x000016d4] DEBUG LCConnection - CUPS_CONFIG setReason(): [STOPPED] --> [UNREACHABLE]
2010-03-16 18:19:47,171 [0x000016d4] DEBUG LCMiddleware - EPASInterfaceManager::connect(). Server Unreachable.
2010-03-16 18:19:47,171 [0x000016d4] ERROR LCMiddleware - (MWMSG_CFGMGR_EPASSERVICEERR) ConfigurationManager::Update_ServiceError() - CUPS service error [1]
2010-03-16 18:19:47,171 [0x00001ba4] ERROR LCWIN32UI - (WINUI_ERROR_SERVICE_ERROR) ******** CONFIG MANAGER ERROR [1] **************
2010-03-16 18:19:47,171 [0x000018d0] ERROR LCMiddleware - (MWMSG_SERVICELIST_WAITABORTED) ServiceConditions::Wait(4) - ABORTED
2010-03-16 18:19:47,171 [0x000016d4] DEBUG LCConnection - CUPS_CONFIG reportResult(ERROR): reason=UNREACHABLE, functionality=NONE
2010-03-16 18:19:47,171 [0x00001ba4] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.userName], value=[ala]
2010-03-16 18:19:47,172 [0x000018d0] DEBUG LCMiddleware - ConfigurationManager::AbortProc() - condition[4]
2010-03-16 18:19:47,172 [0x000016d4] DEBUG LCConnection - $$$***** CUPS_CONFIG Server lusrvcups, State was CONNECTING_PRIMARY, ServerAdapter 0xffffffff
2010-03-16 18:19:47,172 [0x000018d0] INFO  LCMiddleware - (MWMSG_EIM_REMOVINGLISTENERS) Removing all EPASInterfaceManager listeners
2010-03-16 18:19:47,172 [0x000016d4] DEBUG LCConnection - CUPS_CONFIG reportResult(): connection error!
2010-03-16 18:19:47,172 [0x000016d4] DEBUG LCConnection - CUPS_CONFIG setState(): [CONNECTING_PRIMARY] --> [ERROR]
2010-03-16 18:19:47,172 [0x00001f4c] ERROR LCMiddleware - (MWMSG_SERVICELIST_WAITABORTED) ServiceConditions::Wait(1) - ABORTED
2010-03-16 18:19:47,172 [0x00001f4c] DEBUG LCMiddleware - EPASInterfaceManager::AbortProc() - condition[1]
2010-03-16 18:19:47,172 [0x00001f4c] DEBUG LCConnection - CUPS_CONFIG stopConnection(STOPPED)
2010-03-16 18:19:47,172 [0x00001f4c] DEBUG LCConnection - CUPS_CONFIG setReason(): [UNREACHABLE] --> [STOPPED]
2010-03-16 18:19:47,173 [0x00001f4c] DEBUG LCConnection - CUPS_CONFIG setState(): [ERROR] --> [IDLE]
2010-03-16 18:19:47,173 [0x00001f4c] DEBUG LCConnection - ConnectionManager: Unregistering connection of type CUPS_CONFIG
2010-03-16 18:19:47,173 [0x00001ba4] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.password], value=[***************]
2010-03-16 18:19:47,175 [0x00001ba4] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.serverAddress], value=[lusrvcups]
2010-03-16 18:19:47,176 [0x00001ba4] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.serverProtocol], value=[https]
2010-03-16 18:19:47,178 [0x00001ba4] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.serverPort], value=[]
2010-03-16 18:19:47,179 [0x00001ba4] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.autoLogon], value=[true]
2010-03-16 18:19:47,181 [0x00001ba4] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.savePassword], value=[true]
2010-03-16 18:19:47,182 [0x00001ba4] DEBUG LCMiddleware - UpdateUserCfg: key=[PAS.SOAP.autoServerDiscovery], value=[true]
2010-03-16 18:19:47,199 [0x00001ba4] DEBUG LCWIN32UI - Connection Transition(Hub): lHint = 2102, type=4, state=0
2010-03-16 18:32:13,321 [0x00001ba4] DEBUG LCWIN32UI - Config Interface not available.  The configuration manager is not running



If I try to go to https://lusrvcups/EPASoap/service I get a 404, but if I go to https://lusrvcups I get the Administration-page. Any got any ideas?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
dhristov2010 Tue, 07/13/2010 - 06:58
User Badges:

I have very similar problem - here is the error I'm getting:

2010-07-05 17:13:02,875 [0x00001448] INFO  LCMiddleware - (MWMSG_EIM_LOGGINGINTOSVR) Connecting to SOAP server 10.96.16.18
2010-07-05 17:13:02,875 [0x00001448] ERROR LCMiddleware - (MWMSG_EIM_SOAPLOGINFAILED) Failed to log in to SOAP server https://10.96.16.18/EPASSoap/service, FAULT CODE:SOAP-ENV:Sender; ERROR:SSL_ERROR_SSL
error:140773F2:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert unexpected message; DETAIL:SSL connect failed in tcp_connect()
2010-07-05 17:13:02,875 [0x00001448] ERROR LCMiddleware - (MWMSG_CFGMGR_EPASSERVICEERR) ConfigurationManager::Update_ServiceError() - CUPS service error [1]
2010-07-05 17:13:02,875 [0x000013b0] ERROR LCWIN32UI - (WINUI_ERROR_SERVICE_ERROR) ******** CONFIG MANAGER ERROR [1] **************
2010-07-05 17:13:02,875 [0x000016bc] ERROR LCMiddleware - (MWMSG_SERVICELIST_WAITABORTED) ServiceConditions::Wait(4) - ABORTED


On the other hand when I try the https://server_name/EPASSoap/service  I'm getting following answer:

<?xml version="1.0" ?>

<error>This is a SOAP service. Send a POST request!error>
Any ideas are greatly appreciated.
Thanks!
BSILA OMAR Tue, 07/20/2010 - 04:02
User Badges:

Hi,

I am having the same issue. have you found a solution for it?


Regards,

Omar

dhristov2010 Tue, 07/20/2010 - 06:05
User Badges:

For my problem solution was simple. I was trying CUPC 7.1.1 with CUPS 7.0.1 , never thought they could be incompatible

BSILA OMAR Tue, 07/20/2010 - 06:54
User Badges:

hi,

I have just reviewed the compatibility matrix and I found that there is a compatibility issue.

thank you for your help.

I noticed that the only version that works with Windows 7 is the CUPC 8 which only works with CUPS 8.

So if you have a CUPS 6 or 7 then the Windows 7 users will not be able to use CUPS, and that is not acceptable and I hope Cisco will release a new version compatible with Windows 7 and CUPS 7.

Regards,

Omar

Actions

This Discussion