Loadup of Visual Voice Mail is slow --takes ~21 secs

Unanswered Question
Mar 21st, 2010

Hello Folks,

I hope that you all are in good spirits!


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

System Information:

 
2 x 7941G SCCP41.8-5-2SR1S
1x 7970G running SCCP70.8-5-2SR1S
 
Problem Description:
 
It takes 21 seconds for the phones to load up VMM as clear from the phone log snippet below. Also we notice an error highlighted.
The concern is that if the load up process slowed down cos of this error or if there’s some way to speed up the VMM load up process. 
 

WRN 12:08:59.446963 JVM: Startup Module Loader|com.cisco.vtg.midlet.voicemail.VisualVMMidlet:<init> -  [email protected]

WRN 12:08:59.449131 JVM: Startup Module Loader|cip.midp.midlet.n:activate - [email protected]

WRN 12:08:59.451219 JVM: Startup Module Loader|javax.microedition.midlet.c:startApp - [email protected]

WRN 12:08:59.453256 JVM: Startup Module Loader|javax.microedition.lcdui.s:showDisplay - [email protected]

WRN 12:08:59.828552 JVM: Startup Module Loader|ij:setFullScreenMode(boolean) - API not supported on REL phones

ERR 12:09:00.086924 JVM: INF:[MIDletStartupThread_0|2|2491]:AppInfo: setScreen: screen=SplashScreen

ERR 12:09:00.711866 JVM: java.io.IOException: Error while attempting to download file - received response

ERR 12:09:00.713188 JVM:  code 404 to HTTP request

ERR 12:09:00.716965 JVM:      at gi.a(Ljava/lang/String;Ld;)V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.719354 JVM:      at ha.a(Z)V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.722527 JVM:      at hn.b(Z)V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.723904 JVM:      at hn.a()V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.725292 JVM:      at fb.d()V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.726695 JVM:      at com.cisco.vtg.midlet.voicemail.b.a()V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.728079 JVM:      at eq.run()V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.729491 JVM:      at java.lang.Thread.run()V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.731019 JVM:      at java.lang.Thread.startup(Z)V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.801967 JVM: java.io.IOException: Error while attempting to download file - received response

ERR 12:09:00.802308 JVM:  code 404 to HTTP request

ERR 12:09:00.805007 JVM:      at gi.a(Ljava/lang/String;Ld;)V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.806413 JVM:      at ha.a(Z)V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.807788 JVM:      at hn.b(Z)V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.809176 JVM:      at hn.a()V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.812505 JVM:      at fb.d()V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.813913 JVM:      at com.cisco.vtg.midlet.voicemail.b.a()V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.815305 JVM:      at eq.run()V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.816704 JVM:      at java.lang.Thread.run()V(Unknown Source)

ERR 12:09:00.818170 JVM:      at java.lang.Thread.startup(Z)V(Unknown Source)

ERR 12:09:21.771243 JVM: INF:[MIDletStartupThread_0|3|2543]:AppInfo: setScreen: screen=Voicemail: Sign In

 

Action Taken:

In our lab, tried to load up VMM to observe the time taken by it to load up. It was around 10 secs. Also I did not find any such error as

the one that customer is getting when studied phone log of our lab phone. Would it be okay to ask customer to install the latest build?

If there are any relevant traces that we could gather to pin-point the issue and fix it up.

Thanks in advance

Regards,

Vishal

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Markus Schneider Mon, 03/22/2010 - 06:27

It almost looks like it's still trying to install something (or trying to install something that failed before).  What midlet version does it have (should be under the phone settings > Applications menu).

I think the 21 seconds is pretty normal for the first time VVM is loaded up.  But after that, it should go much quicker. It should simply be making sure that the midlet versions are the same (I think it should be 7.1.1), and then go load the sign-in screen.  It is possible that there is some error in loading this due to the firmware, so trying a newer load is a good suggestion.  You wouldn't have a service version set manually under the IP phone service config, do you?

Actions

This Discussion