SA 520W - What is this log entry trying to tell me?

Unanswered Question
Apr 1st, 2010

Hello,

The router is an SA 520W running firmware 1.1.21.  It obtains it's Dedicated WAN address from an IPv4 DHCP server.  There are no other ports connected, but there are about 5-10 wireless clients at any given moment.

This might be obvious to some, but for the life of me I can't figure out why the DHCP information received by my router is showing up as an "ERROR" for the System log.

Thu Apr 1 07:40:00 2010(GMT -0600)ERRORSystemPLATFORMIP: XX.XX.XX.XX
Thu Apr 1 07:40:00 2010(GMT -0600)ERRORSystemPLATFORMBCAST: 255.255.255.255
Thu Apr 1 07:40:00 2010(GMT -0600)ERRORSystemPLATFORMSUBNET: 255.255.254.0
Thu Apr 1 07:40:00 2010(GMT -0600)ERRORSystemPLATFORMGW: XX.XX.XX.XX
Thu Apr 1 07:40:00 2010(GMT -0600)ERRORSystemPLATFORMDNS1: XX.XX.XX.XX
Thu Apr 1 07:40:00 2010(GMT -0600)ERRORSystemPLATFORMDNS2: XX.XX.XX.XX
Thu Apr 1 07:40:00 2010(GMT -0600)ERRORSystemPLATFORM

Interface:eth1

I believe it's noting the renewal of the DHCP lease?  The DHCP address is leased initially for 24 hours, and then renewed every hour thereafter.

However, it appears the router is renewing the lease more often than that.  For every "ERROR" group marked in my logs, the "Lease Obtained" as viewed under Networking->WAN->WAN Status is updated, even though there is still remaining time on the lease.

These DHCP errors and "Lease Obtained" updates are happening about every 15 minutes, and each time they get logged.

Is this behavior normal?  It seems that the router should either a) stop renewing the lease every 15 minutes or b) stop logging routine renewals as "ERROR"

Brian

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.

Actions

This Discussion