interface down no green lights for connectivity

Unanswered Question
Apr 2nd, 2010
User Badges:

hi guys

am new to routing ,

am using pix 515e and internet  router 1840 cisco


i have cofigured two interfaces  e 0/0  of both pix and router

router

internet router fe0/1 is outside

internet router fe0/0 is inside


? pix firwall e0/0 is outside directly connected to router e0/0 inside

? their is no green lights of connectivity    ...... why ..

and when i checked router

show interface

interface is up  , line protocol is down


please let me know the solution for the problem


regards

shabazhussain

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 1 (1 ratings)
Loading.
Giuseppe Larosa Fri, 04/02/2010 - 12:06
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hello Shabaz,

you probably need a cross-over cable:  I expect both NICs to behave like a PC NIC and no one has MDIX capabilities


or you put a LAN  switch in the middle and you use two straight cables to connect the PIX and router interfaces to two ports in the same Vlan


see

http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable


Hope to help

Giuseppe

shabazhussain Tue, 04/06/2010 - 03:56
User Badges:

hello

thanks for ur suggestion


i have tried with cross cable then  to it did not solve


cable connected to

interface at router e1  to pxi e1


physicallly no lights turns green



what could be the cause


regards

shabaz  

Giuseppe Larosa Tue, 04/06/2010 - 11:08
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hello Shabaz,

you should verify if the interface is enabled on the PIX side also


what is the output of sh interface on the pix?




Hope to help

Giuseppe

shabazhussain Tue, 04/06/2010 - 22:19
User Badges:

hi guys

,

am using pix 515e and internet  router 1840 cisco


i have cofigured two interfaces  e 0/0  of both pix and router

router

internet router fe0/1 is outside

internet router fe0/0 is inside


? pix firwall e0/0 is outside directly connected to router e0/1 inside

? their is no green lights of connectivity    ...... why ..

and when i checked router

show interface

interface is up  , line protocol is down


reagards

shabaz

Ganesh Hariharan Tue, 04/06/2010 - 22:44
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more
  • Community Spotlight Award,

    Member's Choice, February 2016

hi guys

,

am using pix 515e and internet  router 1840 cisco


i have cofigured two interfaces  e 0/0  of both pix and router

router

internet router fe0/1 is outside

internet router fe0/0 is inside


? pix firwall e0/0 is outside directly connected to router e0/1 inside

? their is no green lights of connectivity    ...... why ..

and when i checked router

show interface

interface is up  , line protocol is down


reagards

shabaz


Hi Shabaz,


Just to isolate where is teh issue if you have switch just connect pix interface with switch port and see if port is coming or not or from router inetrface to switch port and see router interface is coming up or not and possibily just paste also the show interface of router and pix side.


HTH


Ganesh.H

shabazhussain Tue, 04/06/2010 - 22:54
User Badges:

hi ganesh


i did that


by connecting pix e0 int to switch port    its showing me green lights ( line is up )


same on router e0 connected to switch   its also shows me green light ( line is up )


what next i should  have to try


regards

shabaz

Ganesh Hariharan Tue, 04/06/2010 - 23:32
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more
  • Community Spotlight Award,

    Member's Choice, February 2016

hi ganesh


i did that


by connecting pix e0 int to switch port    its showing me green lights ( line is up )


same on router e0 connected to switch   its also shows me green light ( line is up )


what next i should  have to try


regards

shabaz

Hi Shabaz,


It shows that cable is not having any issue and what is the interface out at router interface and pix interface


Ganesh.H

Ganesh Hariharan Fri, 04/02/2010 - 23:14
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more
  • Community Spotlight Award,

    Member's Choice, February 2016

hi guys

am new to routing ,

am using pix 515e and internet  router 1840 cisco


i have cofigured two interfaces  e 0/0  of both pix and router

router

internet router fe0/1 is outside

internet router fe0/0 is inside


? pix firwall e0/0 is outside directly connected to router e0/0 inside

? their is no green lights of connectivity    ...... why ..

and when i checked router

show interface

interface is up  , line protocol is down


please let me know the solution for the problem


regards

shabazhussain


Hh Shabazhussain,


Try connecting standard Category 5 Ethernet patch cable is ideal for use for connecting systems to other devices in network,check out the below link for network latout with PIX 515E.


http://www.cisco.com/en/US/docs/security/pix/pix72/quick/guide/instal_p.html


Hope to Help !!


Ganesh.H


Cisco are currently donating money to the Haiti earthquake appeal for every rating so please consider rating all helpful posts.

Actions

This Discussion