Problem with config sync between two CSM-S modules

Unanswered Question
Apr 14th, 2010
User Badges:

Hi everybody,


I have a problem with config sync between two CSM-S modules.
I am using CSM-S software version 2.1(8).
The acitve module is used in a 6509 with WS-SUP720-BASE supervisor running software version 12.2(18)SXF12a.
The standby module is used in a 6509-V with VS-S720-10G supervisor (no VSS setup) running software version 12.2(33)SXI3.


Failover seems to work fine:


switch-active#sh modu csm 2 ft                                      
FT group 1, vlan 398
This box is active
Configuration is out-of-sync
priority 150, heartbeat 3, failover 40, preemption is on

switch-standby# sh modu csm 2 ft
FT group 1, vlan 398
This box is in standby state
Configuration is out-of-sync
priority 80, heartbeat 3, failover 40, preemption is on

The command (on active side) "hw-module contentSwitchingModule 2 standby config-sync" leads to following result:


switch-active:
2010-04-14T16:21:45+02:00 srz16-1b.net.dsh.at/srz16-1b.net.dsh.at 56042: Apr 14 16:21:44.223: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: Active: Bulk sync started
2010-04-14T16:21:45+02:00 srz16-1b.net.dsh.at/srz16-1b.net.dsh.at 56043: Apr 14 16:21:44.251: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: Active: Sending configurations to Standby CSM, this may take several minutes!
2010-04-14T16:21:46+02:00 srz16-1b.net.dsh.at/srz16-1b.net.dsh.at 56044: Apr 14 16:21:45.995: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: Active: Sending configuration to Standby CSM
2010-04-14T16:21:51+02:00 srz16-1b.net.dsh.at/srz16-1b.net.dsh.at 56045: Apr 14 16:21:50.831: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: Active: Sending configuration to Standby CSM
2010-04-14T16:21:57+02:00 srz16-1b.net.dsh.at/srz16-1b.net.dsh.at 56046: Apr 14 16:21:56.151: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: Active: Sending configuration to Standby CSM
2010-04-14T16:22:59+02:00 srz16-1b.net.dsh.at/srz16-1b.net.dsh.at 56047: Apr 14 16:22:58.791: %CSM_SLB-3-REDUNDANCY: Module 2 FT error: Active: Manual bulk sync timed out
2010-04-14T16:22:59+02:00 srz16-1b.net.dsh.at/srz16-1b.net.dsh.at 56048: Apr 14 16:22:58.803: %CSM_SLB-3-REDUNDANCY: Module 2 FT error:
2010-04-14T16:22:59+02:00 srz16-1b.net.dsh.at/srz16-1b.net.dsh.at 56049:  FT CONFIG SYNC: Failed config sync entity send


switch-standby:
2010-04-14T16:21:45+02:00 srz31-5a.net.dsh.at/srz31-5a.net.dsh.at 2475: Apr 14 16:21:44.232: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: Standby: Bulk sync started
2010-04-14T16:21:45+02:00 srz31-5a.net.dsh.at/srz31-5a.net.dsh.at 2476:
2010-04-14T16:21:45+02:00 srz31-5a.net.dsh.at/srz31-5a.net.dsh.at 2477: Apr 14 16:21:44.240: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: STANDBY:Configuration is being received, This may take several minutes!
2010-04-14T16:21:49+02:00 srz31-5a.net.dsh.at/srz31-5a.net.dsh.at 2478: Apr 14 16:21:48.824: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: Standby: Receiving configuration from Active CSM
2010-04-14T16:21:54+02:00 srz31-5a.net.dsh.at/srz31-5a.net.dsh.at 2479: Apr 14 16:21:53.964: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: Standby: Receiving configuration from Active CSM
2010-04-14T16:21:59+02:00 srz31-5a.net.dsh.at/srz31-5a.net.dsh.at 2480: Apr 14 16:21:58.852: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: Standby: Started clearing configuration
2010-04-14T16:21:59+02:00 srz31-5a.net.dsh.at/srz31-5a.net.dsh.at 2481: Apr 14 16:21:59.400: %CSM_SLB-4-REDUNDANCY_WARN: Module 2 FT warning: Standby: Config Sync does not save running-config to startup-config
2010-04-14T16:22:00+02:00 srz31-5a.net.dsh.at/srz31-5a.net.dsh.at 2482: Apr 14 16:21:59.400: %CSM_SLB-6-REDUNDANCY_INFO: Module 2 FT info: Standby: Previous configuration are being deleted from supervisor


The last log message on standby device seems to be correct - there is no CSM configuration after the attempted config sync.
Our configuration includes about 3500 lines and it is really uncomfortable to keep in sync manually.


Maybe someone has the same problem?


kind regards,
Christoph

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 1 (1 ratings)
Loading.
branfarm1 Wed, 04/14/2010 - 09:52
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi Christoph,


I am running into the exact same issue. Upon further investigation I've discovered that this is a known bug, CSCtd09117.  You can read more about it here: http://tools.cisco.com/Support/BugToolKit/search/getBugDetails.do?method=fetchBugDetails&bugId=CSCtd09117 .   Apparently this is fixed in ver 12.2(32.8.11)SX323 .


I haven't had a chance to upgrade yet, so I can't verify the fix, but if it works for you please let me know.


Regards,


Brandon

langerc Thu, 04/22/2010 - 06:34
User Badges:

Hi Brandon,


thanks for information about the bug. Have you ever tried to find this software in download area? No chance!

I will try it when I find the right software.


have a nice day,

Christoph

langerc Wed, 07/21/2010 - 05:49
User Badges:

I tried it now with Version 12.2(33)SXI4 - config sync works well. but csm module still writes "Configuration is out-of-sync".


regards,

christoph

umarshad Mon, 11/15/2010 - 09:20
User Badges:
  • Cisco Employee,

Try 12.2(33)SXI4a. Issue is fixed in SXI4a release not in SXI4 release. I would also try reloading the chassis and try the sync to check if it succeeds


Umair

Actions

This Discussion