Phone Presence not working on CUPC

Answered Question
Apr 19th, 2010
User Badges:

CUCM 7.1.3

CUPS 7.0.2


I am trying to get phone presence functionality working but I'm having trouble. CUPS troubleshooting is green and CUPC client status (Available/Away/etc) is working fine. I have captured packets on CUPS and I do not see the SIP messages coming from CUCM. What logs can I look at on CUCM to make sure these messages are being sent?


Thanks,

-mike

Correct Answer by htluo about 7 years 1 month ago

If configuration looks good, try the following:


1) On CUCM, reset SIP trunk

2) On CUPS, restart Presence Engine (PE).


If that didn't work, you'll have to restart "Cisco CallManager" service on CUCM.


Michael

http://htluo.blogspot.com

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Aaron Harrison Mon, 04/19/2010 - 12:19
User Badges:
  • Super Bronze, 10000 points or more
  • Community Spotlight Award,

    Member's Choice, May 2015

Hi


Probably best to verify your config first..


Have you made line associations to the user (not device associations)? Browse to the DN, go to the bottom of the page, and then click 'add users'...


Have you set up the publish trunk?


Aaron

Michael Murray Mon, 04/19/2010 - 14:25
User Badges:

Background info:


SIP Proxy and Presence Engine services are running on CUPS

User has been licensed to use CUP and CUPC

I am able to log in to  CUPC

CUPC client status working successfully

SIP trunk ("CUPS-SIP-Trunk") created with port 5060 (CUPS 7.x) on CUCM

CUCM service parameter for CUP PUBLISH trunk = "CUPS-SIP-Trunk"

Presence Gateway on CUPS configured as CUCM PUB server

CUPS configured for "Enable SIP Publish on CUCM" ("CUPS-SIP-Trunk" selected)

User configured in DN configuration section "Users associated with line" (as an FYI - device association also configure for CTI purposes)

Correct Answer
htluo Mon, 04/19/2010 - 15:54
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

If configuration looks good, try the following:


1) On CUCM, reset SIP trunk

2) On CUPS, restart Presence Engine (PE).


If that didn't work, you'll have to restart "Cisco CallManager" service on CUCM.


Michael

http://htluo.blogspot.com

Michael Murray Mon, 04/19/2010 - 16:02
User Badges:

Mike,


Thanks! That did the trick. I reset the trunk and the PE and phone status works now.


You da man.


-mike

Actions

This Discussion