IP unnumbered being ARP filtered

Unanswered Question
Apr 15th, 2010

Helo, everyone i have a problem with my Cat6500 sup2/msfc2/pfc2

The approximate topologi is such:

PC(ip=10.0.5.254)---dummy switch---Cat6500.

Initial Catalyst port(to which pc is connected) in set to L2 access vlan 700, vlan700 SVI have ip unnumbered configuration, getting its IP from loopback700. If for example i'll set ip directly to vlan700 SVI, it works, but this is not what i need to obtain. When i run debug ip packet with ip unnumbered applied i get:

IP: s=10.0.5.254 (Vlan700), d=10.0.5.50, len 60, rcvd 2                                                      
IP: tableid=0, s=10.0.5.50 (local), d=10.0.5.254 (Loopback700)                                                           
IP: s=10.0.5.50 (local), d=10.0.5.254 (Loopback700), len 60, sending                                                                   
IP: s=10.0.5.50 (local), d=10.0.5.254 (Loopback700), len 60, sending full packet                                                                             

IP: tableid=0, s=10.0.5.50 (Loopback700), d=10.0.5.254 (Loopback700), routed via                                                                               
RIB   
IP: s=10.0.5.50 (Loopback700), d=10.0.5.254 (Loopback700), len 60, rcvd local pk                                                                               
t
IP: s=10.0.5.254 (Vlan700), d=10.0.5.50, len 60, rcvd 2                                                      
IP: tableid=0, s=10.0.5.50 (local), d=10.0.5.254 (Loopback700), routed via RIB                                                                             
IP: s=10.0.5.50 (local), d=10.0.5.254 (Loopback700), len 60, s                                                           
IP: s=10.0.5.50 (local), d=10.0.5.254 (Loopback700), len 60, sending full packet                                                                             

IP: tableid=0, s=10.0.5.50 (Loopback700), d=10.0.5.254 (Loopback700), routed via                                                                               
RIB   
IP: s=10.0.5.50 (Loopback700), d=10.0.5.254 (Loopback700), len 60, rcvd local pk                                                                               
t

So, as i see Cat recieves and sends replies, but they never reach PC. Whith additional debug arp i got:

IP ARP req filtered src 10.0.5.254 00a1.b000.aab6, dst 10.0.5.50 0000.0000.0000
wrong cable, interface Vlan700

After google-search i found that "wrong cable, interface" indicates that incoming packet is from different subnet and device will simply assume that it cannot be such situation and drop the packet - but this is not situation of mine - cause i have same subnet.

Any ideas for this?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.

Actions

This Discussion