ASA 5520 stops pinging or tracerouting on outside interface after reboot

Unanswered Question

we have a brand new ASA 5520 and i have a very basic config on it.. the issue i am having is after i reboot the damn thing, i am able to ping and traceroute through the outside interface for about a minute and then for no apparent reason, i cant hit anything on the outside.. sounds ridiculous but its happening..


Anyone ever see this happen to you or know of a bug or a fix.. config attached below..


interface GigabitEthernet0/2
description Outside
nameif outside
security-level 0
ip address 10.10.10.131 255.255.255.128
!
interface GigabitEthernet0/3
description Inside
nameif inside
security-level 50
ip address 1.1.1.1 255.255.255.0
!

access-list OutsideACL extended permit ip object-group VideoConf host 10.10.10.132
access-list OutsideACL extended permit icmp any any
access-list OutsideACL extended deny ip any any
access-list InsideACL extended permit ip any any

!

global (outside) 1 interface
nat (inside) 1 0.0.0.0 0.0.0.0
static (inside,outside) 10.10.10.132 1.1.1.102 netmask 255.255.255.255
access-group OutsideACL in interface outside
access-group InsideACL in interface inside

!

route outside 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.10.131

!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
spremkumar Fri, 05/07/2010 - 02:13
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

Hi


Can you try changing the below statement?


route outside 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.10.131 --- instead of 10.10.10.131 use the next hop ip address.


regds

Actions

This Discussion