Remove speed command from line

Unanswered Question
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Reza Sharifi Thu, 05/13/2010 - 06:32
User Badges:
  • Super Bronze, 10000 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN

Hi,


Yes, you should be able to change it

take a look:


Switch-C(config-line)#speed  19200
Switch-C(config-line)#speed  9600

Switch-C(config-line)#speed  38400
Switch-C(config-line)#


Also to verify it



Switch-C(config-line)#do sh lin con 0
   Tty Typ     Tx/Rx    A Modem  Roty AccO AccI   Uses   Noise  Overruns   Int
     0 CTY              -    -      -    -    -      0       0     0/0       -

Line 0, Location: "", Type: ""
Length: 24 lines, Width: 80 columns
Baud rate (TX/RX) is 38400/38400, no parity, 2 stopbits, 8 databits


HTH

Reza

Ganesh Hariharan Fri, 05/14/2010 - 10:08
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more
  • Community Spotlight Award,

    Member's Choice, February 2016


am having difficulty removing the speed command from the line con 0 section of my config.  It is currently set for "speed 9600" and when I issue a "no speed 9600" command, I get an error that says "Failed to change line 0's speed"


Anyone know how to remove the speed from this line?


Hi,


Check out the below link for usage of the command


http://www.cisco.rw/en/US/docs/app_ntwk_services/data_center_app_services/ace_appliances/vA1_7_/command/reference/console.html#wp1033531


Hope to Help !!


Ganesh.H


Remember to rate the helpful post

Richard Burts Fri, 05/14/2010 - 12:17
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN, WAN

Reza and Ganesh have both provided answers that deal with how to change the speed of the console line. But when I read the original post carefully I see that this is not what the original poster was asking. He is not attempting to change the speed but is attempting to remove the speed 9600. But when you remove the speed command from the console port it reverts to the default value - which is 9600.


I have not tested it myself, but I wonder if you use the command default speed, under line console 0, if it would remove the speed 9600.

And if it does not work, then my question to the original poster is why he needs to remove speed 9600 from the config?


HTH


Rick

Reza Sharifi Fri, 05/14/2010 - 12:27
User Badges:
  • Super Bronze, 10000 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN

Hi Rick,


I was able to test this.  I am not able to assign default speed to the con 0.


Switch-C(config-line)#default speed
Failed to change line 0's speed
Switch-C(config-line)#


Switch-C(config-line)#default speed 14400
Failed to change line 0's speed

Switch-C(config-line)#


Switch-C(config-line)#do sh lin con 0
   Tty Typ     Tx/Rx    A Modem  Roty AccO AccI   Uses   Noise  Overruns   Int
     0 CTY              -    -      -    -    -      0       0     0/0       -

Line 0, Location: "", Type: ""
Length: 24 lines, Width: 80 columns
Baud rate (TX/RX) is 9600/9600, no parity, 2 stopbits, 8 databits



Thanks,

Reza

Richard Burts Fri, 05/14/2010 - 13:15
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN, WAN

Reza


Thanks for testing this and letting us know the result. I had not been sure whether it would work and it is good to know the results from testing.


The original post asked about removing a command from the config of line console 0 which seems to have the command speed 9600. My logic was that since default values normally do not show up in running config, that perhaps specifying the default value for the console speed might result in removing the specific command speed 9600.


Since 9600 is the default value, and since it appears that we can not remove it, then I would ask the original poster why he is attempting to remove this from the config? I can not see how it would impact anything since it is just specifying the default value.


HTH


Rick

ramkulov.a Tue, 04/22/2014 - 22:54
User Badges:

Hi,

Usually default settings are not appearing in configuration

If you setup as:

Switch(conf)#line con 0

Switch(conf-t)#speed 9600

 

Where 9600 is default speed, as result the setting will not be reflected any more in you Running or Startup config.

 

I have just tested that on Cisco 2960.

Actions

This Discussion