SPA3102 Keeps rebooting with reason:C1, H0 and H73720168

Unanswered Question
May 15th, 2010

I have ASDSL connection to the WAN port of an SPA3102.

The SPA3102 keeps loosing the connection, sometimes for hours, sometimes for minutes.

If a conversation is establish, it will not hold more than 960 seconds.

If I reboot it using /admin/reboot it wont came back. I'll have to wait for it to come back.

I have upgrade it to the latest firmware.

Before the firware upgrade I see reboot reason H0 and reason H73720168.

Please help,

Oscar

This is the log I get from the unit:

2010-05-15 20:19:46 Local0.Info X.Y.W.Z System started: [email protected], reboot reason:H0
2010-05-15 20:19:52 Local0.Info X.Y.W.Z YM:ERR:AuthServerNotConfig
2010-05-15 20:19:52 Local0.Info X.Y.W.Z YM:ERR:AuthServerNotConfig
2010-05-15 20:19:53 Local0.Info X.Y.W.Z [0]Reg Addr Change(0) 0:0->42eb173a:5060
2010-05-15 20:19:53 Local0.Info X.Y.W.Z [1]Reg Addr Change(0) 0:0->42eb173a:5060
2010-05-15 20:19:58 Local0.Info X.Y.W.Z [0]Reg Addr Change(0) 0:0->42eb173a:5060
2010-05-15 20:19:58 Local0.Info X.Y.W.Z [1]Reg Addr Change(0) 0:0->42eb173a:5060

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
nseto Mon, 05/17/2010 - 09:57

The C1 is a failure to get ip address from dhcp server.

The H0 is a reboot likely due to power reset.

The longer code is some kind of lock that could be due to software issue, have you tried factory reset?

oscar.calvo Mon, 05/17/2010 - 10:35

After doing a firmware upgrade the H73720168 is not happening anymore.

I am seeing the H0 reboot more often, about every 22~28 minutes.

Sometimes up 40 minutes.

The problem is that H0 is happening espontaneosly.

Is this normal, or is this a faulty device?

nseto Mon, 05/17/2010 - 10:46

In the logs that you've taken, what do you see before each of the H0, any particular pattern to indicate the cause?

oscar.calvo Mon, 05/17/2010 - 11:09

My syslog server is the main branch and the ATA device is in subsiadiary branch.

It seems that the ATA device losses all conectivity on the WAN port and It cannot send log messages to the central syslog server.

So I dont know what happens before.

Now the people on the subsidiary asure me that they can hear the device rebooting itself for no aparent reason.

Actions

This Discussion