No join response from WLC

Unanswered Question
May 21st, 2010

Hi ,

WLC-4402  with software 5.0.148.2 ,AP 1131-AG not getting registered with controller.AP not getting Join response from WLC.Anyone please help me to troubleshoot the problem

*Mar  1 00:00:05.635: %SOAP_FIPS-2-SELF_TEST_IOS_SUCCESS: IOS crypto FIPS self test passed

*Mar  1 00:00:07.229: %SOAP_FIPS-2-SELF_TEST_RAD_SUCCESS: RADIO crypto FIPS self test passed on interface Dot11Radio 0

*Mar  1 00:00:08.804: %SOAP_FIPS-2-SELF_TEST_RAD_SUCCESS: RADIO crypto FIPS self test passed on interface Dot11Radio 1

*Mar  1 00:00:10.951: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet0, changed state to up

*Mar  1 00:00:11.996: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet0, changed state to up

*Mar  1 00:00:14.437: %SYS-5-RESTART: System restarted --

Cisco IOS Software, C1130 Software (C1130-K9W8-M), Version 12.4(13d)JA, RELEASE SOFTWARE (fc2)

Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport

Copyright (c) 1986-2008 by Cisco Systems, Inc.

Compiled Fri 08-Feb-08 17:21 by prod_rel_team

*Mar  1 00:00:14.438: %SNMP-5-COLDSTART: SNMP agent on host AP0025.45b0.365e is undergoing a cold start

*Mar  1 00:00:14.479: %SSH-5-ENABLED: SSH 2.0 has been enabled

*Mar  1 00:00:14.877: %LINK-5-CHANGED: Interface Dot11Radio1, changed state to reset

*Mar  1 00:00:14.878: %LINK-5-CHANGED: Interface Dot11Radio0, changed state to reset

*Mar  1 00:00:15.877: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Dot11Radio1, changed state to down

*Mar  1 00:00:15.878: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Dot11Radio0, changed state to down

*Mar  1 00:00:30.404: %LWAPP-5-CHANGED: LWAPP changed state to DISCOVERY

*Mar  1 00:00:30.895: Logging LWAPP message to 255.255.255.255.

Translating "CISCO-LWAPP-CONTROLLER"...domain server (255.255.255.255)

%DHCP-6-ADDRESS_ASSIGN: Interface FastEthernet0 assigned DHCP address 192.168.255.58, mask 255.255.255.0, hostname AP0025.45b0.365e

%LWAPP-3-CLIENTEVENTLOG: Controller address 192.168.255.5 obtained through DHCP

%LWAPP-3-CLIENTEVENTLOG: Did not get log server settings from DHCP.

%LWAPP-3-CLIENTEVENTLOG: Did not get any DNS options from DHCP.

%SYS-6-LOGGINGHOST_STARTSTOP: Logging to host 255.255.255.255 started - CLI initiated

%CDP_PD-4-POWER_OK: Full power - NEGOTIATED inline power source

%LINK-3-UPDOWN: Interface Dot11Radio1, changed state to up

%LINK-3-UPDOWN: Interface Dot11Radio0, changed state to up

%LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Dot11Radio1, changed state to up

%LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Dot11Radio0, changed state to up

%LWAPP-3-CLIENTEVENTLOG: Performing DNS resolution for CISCO-LWAPP-CONTROLLER

%LWAPP-3-CLIENTERRORLOG: DNS Name Lookup: could not resolve CISCO-LWAPP-CONTROLLER

%LWAPP-5-CHANGED: LWAPP changed state to JOIN

%LINK-5-CHANGED: Interface Dot11Radio0, changed state to administratively down

%LINK-5-CHANGED: Interface Dot11Radio1, changed state to administratively down

%LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Dot11Radio0, changed state to down

%LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Dot11Radio1, changed state to down

%LWAPP-3-CLIENTERRORLOG: Join Timer: did not recieve join response (controller - MBZWLC1)

%LWAPP-3-CLIENTERRORLOG: Set Transport Address: no more AP manager IP addresses remain

%LWAPP-3-CLIENTERRORLOG: Join Timer: did not recieve join response (controller - MBZWLC1)

%LWAPP-3-CLIENTERRORLOG: Set Transport Address: no more AP manager IP addresses remain

%SYS-5-RELOAD: Reload requested by LWAPP CLIENT. Reload Reason: DID NOT GET JOIN RESPONSE.

%LWAPP-5-CHANGED: LWAPP changed state to DOWNXmodem file system is available.

flashfs[0]: 9 files, 3 directories

flashfs[0]: 0 orphaned files, 0 orphaned directories

flashfs[0]: Total bytes: 15998976

flashfs[0]: Bytes used: 5573120

flashfs[0]: Bytes available: 10425856

flashfs[0]: flashfs fsck took 29 seconds.

Base ethernet MAC Address: 00:25:45:b0:36:5e

Initializing ethernet port 0...

Reset ethernet port 0...

Reset done!

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Praveen AR Sat, 05/22/2010 - 00:22

Hi

In AP Log  AP is not sending LWAPP Join-Request .I think WLC is not getting Join Request from AP.I did only basic configuration.This is first Ap i am trying to register with controller.

Below is the debug of lwapp events in controller

Fri May 21 18:51:43 2010: 00:23:eb:1e:15:d0 Received LWAPP DISCOVERY REQUEST from AP 00:23:eb:1e:15:d0 to 00:26:cb:de:5d:c0 on port '1'
Fri May 21 18:51:43 2010: 00:23:eb:1e:15:d0 Successful transmission of LWAPP Discovery Response to AP 00:23:eb:1e:15:d0 on port 1

Leo Laohoo Sat, 05/22/2010 - 05:52

I'd upgrade the WLC firmware to 6.X.  5.X firmware has alot of bugs and some of them happen to be APs not joining WLC. 

Praveen AR Sat, 05/22/2010 - 06:51

I  have another site which running same software version with AP1131AG without any problems.Anyway I will Upgrade to 6.0 and see problems get solved or not.

Actions

This Discussion