etherchannel issue

Unanswered Question
May 23rd, 2010

I've configured etherchannel on my switch but i can only ping the default vlan 200, but not other VLANs. This is a layer 3 switch - routing is enabled.

Any ideas?

interface Port-channel1
switchport trunk native vlan 200
switchport trunk encapsulation dot1q
switchport trunk allowed vlan 300,400,500
switchport mode trunk
!

interface GigabitEthernet1/0/1
switchport trunk native vlan 200
switchport trunk encapsulation dot1q
  switchport trunk allowed vlan 300,400,500
switchport mode trunk

channel-group 1 mode on
!

interface GigabitEthernet1/0/2
  switchport trunk native vlan 200
  switchport trunk encapsulation dot1q
   switchport trunk allowed vlan 300,400,500
  switchport mode trunk

channel-group 1 mode on

!

end

!

!

!

switch1#show etherchannel summary

Number of channel-groups in use: 1
Number of aggregators:           1

Group  Port-channel  Protocol    Ports
------+-------------+-----------+-----------------------------------------------
1      Po1(SU)          -        Gi1/0/1(P) Gi1/0/2 (P)

motorola#show etherchannel detail
                Channel-group listing:
                ----------------------

I noticed the protocol does not show (is this normal?). Im running LACP between the switch and the Dell server.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Ganesh Hariharan Mon, 05/24/2010 - 00:26

I've configured etherchannel on my switch but i can only ping the default vlan 200, but not other VLANs. This is a layer 3 switch - routing is enabled.

Any ideas?

interface Port-channel1
switchport trunk native vlan 200
switchport trunk encapsulation dot1q
switchport trunk allowed vlan 300,400,500
switchport mode trunk
!

interface GigabitEthernet1/0/1
switchport trunk native vlan 200
switchport trunk encapsulation dot1q
  switchport trunk allowed vlan 300,400,500
switchport mode trunk

channel-group 1 mode on
!

interface GigabitEthernet1/0/2
  switchport trunk native vlan 200
  switchport trunk encapsulation dot1q
   switchport trunk allowed vlan 300,400,500
  switchport mode trunk

channel-group 1 mode on

!

end

!

!

!

switch1#show etherchannel summary

Number of channel-groups in use: 1
Number of aggregators:           1

Group  Port-channel  Protocol    Ports
------+-------------+-----------+-----------------------------------------------
1      Po1(SU)          -        Gi1/0/1(P) Gi1/0/2 (P)

Hi,

You have configured ether channel between switch port and server NIC ? and in your switch side you have configured on mode for etherchannel that whay protocol isnot showing in summary command.

which vlan is server is placed ?

Hope to Help !!

Ganesh.H

glen.grant Mon, 05/24/2010 - 04:12

    You are not running LACP if you have the port channel set as on .  It would have to read "channel-group X mode active or auto "  to be using LACP.

Actions

This Discussion