speaker sounds OK but handset has "tunnel" sound

Unanswered Question
Jun 7th, 2010
User Badges:

I am running 7965GE phones on a UC520 system.  Testing internal calls we ran into an odd problem.  A few phones have a

"tunnel" type sound when talking with the handset. The problem is the incoming voice sounds like it is in a tunnel.  The

problem phone sounds OK on the far end. Same phone using the speaker phone and incoming sound is fine.


Any ideas?


Thanks,
Diego

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4 (1 ratings)
Loading.
David Hailey Mon, 06/07/2010 - 10:51
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

Are these IP to IP calls or what?  Are you using a wideband codec such as G.722?


Hailey

Jonathan Schulenberg Mon, 06/07/2010 - 11:34
User Badges:
  • Super Bronze, 10000 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 IP Telephony

Also what firmware version on the phone?

DIEGO ALONSO Sat, 06/12/2010 - 05:00
User Badges:

Finally got around to getting that firmware.  Phones are 7965GE and firmware is sccp45.8-3-2s.bin.


Thanks for your help.

Diego

Jonathan Schulenberg Sat, 06/12/2010 - 06:12
User Badges:
  • Super Bronze, 10000 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 IP Telephony

Try upgrading the firmware to 8.5(3) or 8.5(4).  That version has issues; I have heard this complaint from other customers running 8.5(2).

DIEGO ALONSO Mon, 06/07/2010 - 15:40
User Badges:

These are IP/SCCP to IP/SCCP phones on our local LAN.  Codec is G.711u.  Will get firmware tomorrow when I get to the office.


Thanks,

Actions

This Discussion