Ports Issue - Strange behavior

Answered Question
Jun 9th, 2010
User Badges:

Hello


on 4500 catalyst switch I get error on two ports.


show int gigabitEthernet 4/22
GigabitEthernet4/22 is down, line protocol is down (notconnect)


show int gigabitEthernet 4/13
GigabitEthernet4/13 is up, line protocol is up (faulty)


rest all ports are working.


I changed and tested all speed and duplex options. ( tested Speed 10, 100, auto as well )

I changed the cable ( checked with Cat 5 and Cat 6 cables )

I changed laptops to check the ports 4/22 and 4.13
Changed the ports settings to default

shut / no shut



Any Help !!!


Thanks

Saquib

Correct Answer by Giuseppe Larosa about 6 years 10 months ago

Hello Saquib,


as TJ has noted the linecard is flagged faulty meaning that is not considered fully operational


attempt to extract and to insert it again in a maintanance window


Hope to help

Giuseppe

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
tj.mitchell Wed, 06/09/2010 - 10:18
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Has this issue about 3 weeks ago. Pull and reset the blade in the chassis, then call TAC to get a new blade as it will go faulty again, but who knows when.


Thanks,

TJM


HTH

Giuseppe Larosa Wed, 06/09/2010 - 13:54
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hello Saquib,


post sh module and sh ver | inc image


I would consider to do what TJ has suggested to reseat the linecard.

Also checking the linecard test results at power on can be a wise step


Hope to help

Giuseppe

saquib.tandel Thu, 06/10/2010 - 07:55
User Badges:

Hi


here is the details



System image file is "bootflash:cat4000-i9k2s-mz.121-19.EW1.bin"




show module
Chassis Type : WS-C4506


Power consumed by backplane : 10 Watts


Mod Ports Card Type                              Model            
---+-----+--------------------------------------+------------------+-----------
1     2  1000BaseX (GBIC) Supervisor(active)    WS-X4515           
2    24  10/100/1000BaseTX (RJ45)               WS-X4424-GB-RJ45 


M MAC addresses                    Hw  Fw           Sw               Status
--+--------------------------------+---+------------+----------------+---------
1 1 3.1 12.1(20r)EW1 12.1(19)EW1, EAR Ok      
2 001                              Faulty 

tj.mitchell Thu, 06/10/2010 - 08:08
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

That is exactly what my show module looked like with the faulty flag set.


Thanks,

TJM

Correct Answer
Giuseppe Larosa Thu, 06/10/2010 - 08:10
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hello Saquib,


as TJ has noted the linecard is flagged faulty meaning that is not considered fully operational


attempt to extract and to insert it again in a maintanance window


Hope to help

Giuseppe

Actions

This Discussion