Internal Error on 6120 Ethernet Interface

Unanswered Question
Jun 9th, 2010
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Anyone else out there seen these errors? When these happen the ESX host vmnic drops off the network. Interface Ethernet1/5 is a server port on one of the 6120s going to a FEX port on a chassis.


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} %ETHPORT-2-IF_DOWN_ERROR_DISABLED: Interface Ethernet1/5 is down (Error disabled. Reason:Internal Error)


Whe we issue a show interface ethernet 1/5 this is the output, notice the high CRCs.


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

(nxos)# show interface ethernet 1/5

Ethernet1/5 is up

  Hardware: 1000/10000 Ethernet, address: 0005.9b71.958c (bia 0005.9b71.958c)

  MTU 1500 bytes, BW 10000000 Kbit, DLY 10 usec,

     reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation ARPA

  Port mode is fex-fabric

  full-duplex, 10 Gb/s, media type is 10g

  Beacon is turned off

  Input flow-control is off, output flow-control is off

  Rate mode is dedicated

  Switchport monitor is off

  Last link flapped 03:16:06

  Last clearing of "show interface" counters never

  1 minute input rate 107752 bits/sec, 9 packets/sec

  1 minute output rate 41984 bits/sec, 19 packets/sec

  Rx

    26907942831 input packets 26905329393 unicast packets 1992441 multicast packets

    619564 broadcast packets 13228311244 jumbo packets 0 storm suppression packets

    23417018867819 bytes

  Tx

    31519925400 output packets 25995525 multicast packets

    39661395 broadcast packets 18464811366 jumbo packets

    30153010864970 bytes

    0 input error 0 short frame 0 watchdog

    0 no buffer 0 runt 1428 CRC 0 ecc

    0 overrun  0 underrun 0 ignored 0 bad etype drop

    0 bad proto drop 0 if down drop 0 input with dribble

    0 input discard

    0 output error 0 collision 0 deferred

    0 late collision 0 lost carrier 0 no carrier

    0 babble

    0 Rx pause 12976701 Tx pause

  4 interface resets

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
ardeb Tue, 06/15/2010 - 19:01
User Badges:

Hi Jeremy,


Have you tried swapping the cable/sfp? See if that results in any improvement and if so, see if the problem follows the cable when used in a different port.

Actions

This Discussion