(IPv6) DNS entry is not published by the DHCP-Server

Unanswered Question
Jun 10th, 2010

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normale Tabelle"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}


We are trying to setup an IPv6 DHCP-Server on a Cisco 878 (c870-advipservicesk9-mz.124-15.T13.bin). The clients (Windows XP) are getting no DNS entry from the DHCP-Server. We have to add them manually on every client (netsh), which is not very cool. Can you help me find the problem?

Here is a part of the code:



ip name-server 2001:XXX:XXXX:6::53


ipv6 unicast-routing

no ipv6 source-route

ipv6 cef

ipv6 dhcp pool dhcppool

prefix-delegation 2001:XXX:668::/48 0007

dns-server 2001:XXX:XXXX:6::53

dns-server 2001:XXX:XXXX:6:0:153:235:53

domain-name blablabla.com



interface Loopback0

no ip address

ipv6 address 2001:XXX:668:111::1/128

ipv6 enable


interface Vlan20

ip address 10.X.X.1

ipv6 address 2001:XXX:668:1::1/64

ipv6 enable

ipv6 dhcp server dhcppool


ipv6 local pool dhcppool 2001:XXX:668::/48 50


I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
ilgorro2010 Tue, 06/15/2010 - 04:35

I´m now booting the latest (stable) version  (c870-advipservicesk9-mz.124-22.T5.bin) but the problem is still the  same.


This Discussion

Related Content