CME Outbound Dialing

Answered Question
Jun 17th, 2010
User Badges:

I'm having troubles making outbound calls. When 9 is dialed I get a busy tone and not secondary dial tone. I also debugged the dial-peers and it says there is no match????

Attachment: 
Correct Answer by gm3gmgm3gm about 6 years 11 months ago

Hi lyle ,


The sh isdn stat log shows Layer 2 as "AWAITING_ESTABLISHMENT" . You need to speak to the Service provider to check the status of the PRI in their switch end. The Physical connectivity is ok but the Layer 2 protocol between CME and the Service provider switch is down.


Thanks,

Gopi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (3 ratings)
Loading.
Md. Mijanur Rahman Thu, 06/17/2010 - 07:41
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hi, may be your 'controller T1 0/1/0' is down. Can you please post your 'sh isdn status' output?


HTH.

Walter Solano Thu, 06/17/2010 - 08:02
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Hello Lyle,


Could you please got the follow information to know the reason for this:


Show version

Show controller T1

Show isdn status


Also plese collect the follow debugs when doing and outgoing call:


Debug isdn q931

Debug voice ccapi



HTH

Please rate this post if was helpful


Walter Solano

CCVP, Cisco UCCX Specialist


Please support CSC Helps Haiti

https://supportforums.cisco.com/docs/DOC-8895

https://supportforums.cisco.com/docs/DOC-8727

Correct Answer
gm3gmgm3gm Thu, 06/17/2010 - 08:54
User Badges:

Hi lyle ,


The sh isdn stat log shows Layer 2 as "AWAITING_ESTABLISHMENT" . You need to speak to the Service provider to check the status of the PRI in their switch end. The Physical connectivity is ok but the Layer 2 protocol between CME and the Service provider switch is down.


Thanks,

Gopi

lyle.stevens Thu, 06/17/2010 - 09:56
User Badges:

I have called the service provider and there was an issuse with the T1. Thank you for your help.

Md. Mijanur Rahman Thu, 06/17/2010 - 09:00
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

On your configuration on router i can see:


!

isdn switch-type primary-dms100

!
interface Serial0/1/0:23
no ip address
encapsulation hdlc
isdn switch-type primary-dms100
isdn incoming-voice voice
no cdp enable
!

Are you sure about the switch-type? For generic case it's primary-ni but for your case it's primary-dms100, THOUGH it doesnt matter if it's the actual as your service provider. Ask your PSTN service-provider for proper switch-type, timeslot, signaling info and troubleshoot it until you can see 'MULTIPLE_FRAME_ESTABLISHED' at L2 under 'sh isdn status' command.


HTH.

Walter Solano Thu, 06/17/2010 - 09:09
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Completely agree with you guys.


An important debug to diagnost this issues is the Q.921, that will let us know why the layer 2 is not up. Please call the Telco to double check the switch type and also collect the debug Q.921 in cases that will be necessary.


BTW +5 points for you guys great job!!


HTH

Please rate this post if was helpful


Walter Solano

CCVP, Cisco UCCX Specialist


Please support CSC Helps Haiti

https://supportforums.cisco.com/docs/DOC-8895

https://supportforums.cisco.com/docs/DOC-8727

Actions

This Discussion