Router bonding with two switches

Unanswered Question
Jun 22nd, 2010

Hi folks,

different title but how to shorten the question i have?

Let me explain our situation.

We have a Cisco 7206 VXR router as gateway for our servers.

These linux servers are connected with two network cards on two cisco switches while using bonding for cable/switch/switchport failover.

The router should be connected on these two switches the same way.

Therefor we configured a bvi interface and assigned two of the three router interfaces in the corresponding bridge group.

bridge irb


interface GigabitEthernet0/2
no ip address

bridge-group 1
bridge-group 1 spanning-disabled


interface GigabitEthernet0/3
no ip address
bridge-group 1
bridge-group 1 path-cost 65535
bridge-group 1 spanning-disabled

interface BVI1
description Virtual LAN Link

ip address 172.25.255.254 255.255.0.0


bridge 1 forward-time 4
bridge 1 hello-time 1
bridge 1 max-age 6
bridge 1 priority 65531
bridge 1 protocol ieee
bridge 1 route ip
bridge 1 aging-time 10

Actually was GigabitEthernet0/2 is down, line protocol is down and GigabitEthernet0/3 is up, line protocol is up.

For testing i disabled the active switch port of the routers interface GigabitEthernet0/3.

But the interface GigabitEthernet0/2 did not came up as expected. It remains down, even after waiting over two minutes.

What went wrong, or maybe better, what is missing in our configuration to tell the router that it should use the GigabitEthernet0/2 as physical interface when GigabitEthernet0/3 went down?

Thanks for reading and maybe some hints/suggestions.

Matthias

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.

Actions

This Discussion