SPA-4X1FE-TX-V2 out of service in ASR1006

Unanswered Question
Jun 24th, 2010
User Badges:

Hi need your help

on enabling

Slot      Type                State                 Insert time (ago)

0/1      SPA-4X1FE-TX-V2     out of service



Slot      CPLD Version        Firmware Version

--------- ------------------- ---------------------------------------

0         07091401            12.2(33r)XN

1         07091401            12.2(33r)XN

R0        07062111            12.2(33r)XN2

F0        07051680            12.2(33r)XN

Jun 23 23:05:29.085: %ASR1000_SIP_SPA-3-SPI4_NOTSYNC: SIP0/1: SPA-4X1FE-TX-V2[0/1]: Can not synchronize SPI4 bus (host:

src in sync, sink in sync, spa: src not in sync, sink in sync).

*Jun 23 23:05:30.982: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface POS0/0/0, changed state to down

*Jun 23 23:05:30.982: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface POS0/0/1, changed state to down



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Brandon Lynch Mon, 06/28/2010 - 06:52
User Badges:
  • Cisco Employee,

The SPA will go out of service in this instance if the SPI4 synchronization fails 5 times.  This can be the result of a mis-seated card or a hardware failure.  Please try the following -


1) First, re-seat the SPA in the same slot that it is currently in to see if it comes back online.

2) If it doesn't, try to insert the SPA in a different slot of the same SIP if any are available.

3) If this still fails, try to insert the SPA into a different SIP if possible to see if it comes online there.


If the SPA comes online in a different slot of the SIP but fails in the current slot, this is likely a hardware issue with the SIP.  If it fails to come online at all, this is likely a problem with the SPA.  Hope this helps.

Actions

This Discussion